ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Μετώπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) για Πολυτεχνείο: Το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» θα αντηχήσει και φέτος στους δρόμους της Αθήνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | |
Μετώπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) για Πολυτεχνείο: Το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» θα αντηχήσει και φέτος στους δρόμους της Αθήνας
Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» θα αντηχήσει και φέτος στους δρόμους της Αθήνας , στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσο κι αν προσπαθήσουν για το αντίθετο ο Χρυσοχοϊδης και οι κρυφοί ή φανεροί νοσταλγοί της επτάχρονης χούντας που που με την αστυνομία, με τρομοκρατία, και πρόστιμα, περιορίζουν την ελευθερία του λαού, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, αντί για γιατρούς και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κι είναι αυτές οι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που κάνουν τον φετινό Νοέμβρη να είναι τόσο διαφορετικός και ταυτόχρονα να θέτει προτάγματα τόσο κοινά με εκείνα των φοιτητών και των εργατών που τον Νοέμβρη του 73 έκαναν πράξη τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω.»

Ο ελληνικός λαός έχει φέτος τη 17η Νοέμβρη χιλιάδες λόγους να βγει στους δρόμους και να φωνάξει. Και επειδή στις επετείους μνημονεύονται οι ήρωες , δίπλα στα ονόματα των νεκρών του Πολυτεχνείου θα φωνάξει το όνομα του Παύλου Φύσσα. Είναι η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου που γιορτάζεται – ναι, γιορτάζεται – γιατί τα κατακάθια του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. πήγαν επιτέλους στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας κι αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Ο λαός , όμως, θα φωνάξει και θα διαδηλώσει , γιατί μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας που εκ των πραγμάτων διαμορφώνουν το πλαίσιο της φετινής επετείου , έχει απέναντι μια κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη και την οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Μια κυβέρνηση που οκτώ μήνες τώρα δεν ενίσχυσε τις δημόσιες δομές υγείας και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας (άνοιγμα τουρισμού, δημόσια εκπαίδευση, ΜΜΜ) για την αντιμετώπιση του δεύτερου δολοφονικού κύματος , και τώρα επιστρατεύει τα μόνα μέσα που ξέρει καλά να χρησιμοποιεί: τον αυταρχισμό ,την καταστολή και την προπαγάνδα. Δοκιμάζουν εργασιακά και κοινωνικά μοντέλα που θα ζήλευε και ο Πινοσέτ: εργασία (για όσους υπάρχει ακόμη ) και εγκλεισμός. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν ακάθεκτοι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό την υλοποίηση της νεοφιλελευθερης πολιτικής τους σε όλα τα πεδία! Την ίδια χρονική στιγμή που εξαγγέλλεται γενικευμένο lockdown, για να αντιμετωπιστούν δεκάδες θάνατοι και η πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση περνάει τον πτωχευτικό κώδικα, ολοκληρώνει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, ποινικοποιεί και σχεδιάζει να βάλει σε καραντίνα διαρκείας και τη συνδικαλιστική δράση.

Ο ελληνικός λαός θα φωνάξει , γιατί καταλαβαίνει πλέον ότι το ιδεολόγημα της «φτωχής και χρεωμένης χώρας» δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την πολιτική. Βλέπει δημόσιο χρήμα να ξοδεύεται είτε σε επιδοτήσεις των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, είτε σε χρηματοδότηση της κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ, είτε σε πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα , καθώς η χώρα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους ανταγωνισμούς των μεγάλων πολυεθνικών στο Αιγαίο , με αποτέλεσμα να παίζονται επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια και να απειλείται η ειρήνη στην περιοχή.

Έτσι ο Νοέμβρης του 73 δίνει τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές καλώντας τες να δώσουν τους δικούς τους αγώνες και να νοηματοδοτήσουν με το δικό τους περιεχόμενο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τον νου και την ψυχή μας στραμμένη στους νεκρούς της πανδημίας, στους εργαζομένους των κλάδων που οδηγούνται σε μαρασμό και σε κλείσιμο, στους εξαντλημένους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους παλιούς και νέους ανέργους, στους ηλικιωμένους που πεθαίνουν σε γηροκομεία, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε στρατόπεδα – φυλακές, στους νέους και στους μαθητές που στοχοποιούνται από ΜΜΕ και Κεραμέως και αντίστοιχα για την ίδια την προστασία μας από τις πολιτικές της κυβέρνησης που μας εκθέτουν στην πανδημία και με ένα ζοφερό μέλλον για την επόμενη μέρα, το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει και φέτος να γίνει και να μεταβληθεί σε αφετηρία σύγχρονων και δυστυχώς , διαχρονικών αγώνων και διεκδικήσεων. Με όλα τα μέσα ατομικής και συλλογικής προστασίας που χρειάζονται και προβλέπονται. .

Για να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου αφετηρία νικηφόρων αγώνων απαιτείται η συγκρότηση ενός μετώπου όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, κάθε τίμιου συνδικαλιστή και εργαζόμενου, για να βγουν τα συνδικάτα από τη στασιμότητα και την απονέκρωση που τα οδηγούν οι υποταγμένες στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, γραφειοκρατικές ηγεσίες τους, οι οποίες έχουν κηρύξει συνδικαλιστικό lockdown, σε μια περίοδο που χρειάζεται να μπουν μπροστά και να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους για υπερασπίσουν την υγεία και τα δικαιώματά τους

Με ένα τέτοιο μέτωπο ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας:

· ενάντια στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου

· ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στις απειλές του πολέμου και υπέρ της ειρήνης

· ενάντια στις αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, στο ολοκληρωτικό κράτος που οικοδομεί και υπέρ της προστασίας των δημοκρατικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

· ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής καλεί τη νέα γενιά που έδωσε δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις , όλους τους εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους να δώσουν το «παρών», στη συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020 και ώρα 3:00 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας , Σταδίου 29.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να συμμετάσχουν στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της πανεργατικής απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Μετώπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ