ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Θανάσης Γαλάνης: Ανοίξτε τις κάμερες και τα μικρόφωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:48:00 μ.μ. | |
Θανάσης Γαλάνης: Ανοίξτε τις κάμερες και τα μικρόφωνα
Για άλλη μια φορά Κε Δήμαρχε & Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής θα διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που επιλέξατε να συνεδριάσει η Επιτροπή.

Όπως σας είχαμε αναφέρει επί λέξη στην συνεδρίαση της 02.11.2020, είναι αδύνατον στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε (ξέρετε πολύ καλά να την χειρίζεστε άλλωστε, αλλά ξέρουμε πολύ καλά και εμείς) τα θέματα να συζητούνται δια περιφοράς και όχι μέσα από μια συζήτηση – Τηλεδιάσκεψη εφόσον δεν μπορούμε δια ζώσης.

Σας είχα ενημερώσει άλλωστε (αλλά …) στην ίδια συνεδρίαση ότι:
Είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνεδρίαση.

Για αυτούς τους λόγους δεν συμμετέχω στην σημερινή συνεδρίαση. 

Λυγουριό 20 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ


Ηλεκτρονική ψήφος επί των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβούλιου Παρασκευή 20.11.2020 Αρ. Πρωτ. 5132 δια περιφοράς.


Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Επιδαύρου και Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως σας είχαμε αναφέρει και στις δια περιφοράς συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής, έτσι και σήμερα στην συνεδρίαση του δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου σας λέμε ότι :

- Είναι αδύνατον στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε (ξέρετε πολύ καλά να την χειρίζεστε άλλωστε, αλλά ξέρουμε πολύ καλά και εμείς) η ημερήσια διάταξη να συζητείται δια περιφοράς με ραβασάκια (πρόταση - εισήγηση τέλος) επί των οποίων καλούμαστε να ψηφίσουμε όπως προβλέπετε
με ένα ξερό Ναι η Όχι χωρίς να υπάρχει μια συζήτηση.
-Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόταση επί των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι κάθε φορά σοβαρά εκτός και αν για σας
(βλ. τεχνικό πρόγραμμα ενός ολόκληρου έτους που είναι θέμα μας σήμερα) θεωρείτε τυπική διαδικασία.

-Συμμετέχουμε σήμερα αλλά είναι η τελευταία φορά συμμετοχής μας σε τέτοιου είδους συνεδρίαση και εδώ. (σας το δήλωσα ως μέλος της Ο.Ε στις 02.11.2020 και τήρησα στην πρωινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής)

-Για να σταματήσει όμως η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του κάθε δημοτικού συμβούλου από ενεργό υγιές μέλος της κοινωνίας που έχει την εντολή εκπροσώπησης του Δημότη σε μαριονέτα,
σας ζητάμε πλέον πιεστικά ασκώντας από σήμερα και τις επόμενες μέρες κάθε μέτρο πίεσης μέσα από την προβλεπόμενη νομοθεσία αλλά και με κάθε άλλο τρόπο να ανοίξετε τις κάμερες και τα μικρόφωνα όπως προβλέπετε άλλωστε.

Έχετε να κρύψετε κάτι ;;; 
Τι φοβόμαστε Κύριε Πρόεδρε ;;;;;

Ημερήσια διάταξη:


ΘΕΜΑ 1ο: «Διόρθωση της 49/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην διόρθωση της 49/2020 απόφασης του Δ.Σ όπως διατυπώνεται στην εισήγηση του Δημάρχου.


ΘΕΜΑ 2ο: «Ορισμός μελών στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς»
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην εκπροσώπηση από την κα. Σμυρλή Ευαγγελία του Γρηγορίου, με αναπληρωτή τον κ. Μαργιόλα Ηλία του Αριστοτέλη.
Θα θέλαμε όμως εδώ να παρατηρήσουμε ότι σε τέτοιου είδους επιτροπές θα ήταν σωστό οι αναπληρωτές να είναι από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

ΘΕΜΑ 3ο: «Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας»

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην συγκρότηση της εν λόγο επιτροπής και ψηφίζουμε ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου την Διδασκάλου Δήμητρα με αναπληρώτρια της την Διαλιάτση Βασιλική.

ΘΕΜΑ 4ο: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022»
Ψηφίζουμε ΝΑΙ να μην υπάρξει κανενός είδους μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Επιδαύρου για το σχολικό έτος 2020-2021 όπως δεν προτείνουν και οι Διευθύνσεις Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αργολίδας με τα 4978/4-11-2020 και 5026/30-10-2020 έγγραφά τους αντίστοιχα.

ΘΕΜΑ 5ο: «Εξέταση αιτήσεων εγγραφής παιδιών στον Παιδικό Σταθμό Λυγουριού»

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στο να γίνουν δεκτές και οι δυο αιτήσεις των γονέων εφόσον είναι εμπρόθεσμες όπως μας εισηγείστε και δεν επηρεάζουν την λειτουργιά του σταθμού.

ΘΕΜΑ 6ο: «Εξέταση αιτήματος του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Επιδαύρου “ΠΙΑΔΑ” περί παραχώρησης χρήσης χώρου»
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην παραχώρηση χρήσης του οικήματος του παλαιού ιατρείου Νέας Επιδαύρου, στον Προοδευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Επιδαύρου “ΠΙΑΔΑ”, για τις ανάγκες στέγασης των γραφείων του λαμβάνοντας υπ’ όψιν την θετική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 7ο: «Ψήφιση τελών που προβλέπονται στον Κανονισμό Κοιμητηρίων του Δήμου Επιδαύρου»
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην έκκριση της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής και την ψήφιση των τελών όπως προβλέπονται σε αυτή για τον Κανονισμό Κοιμητηρίων του Δήμου μας.

ΘΕΜΑ 8ο: «Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Επιδαύρου έτους 2021»
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 208 του Ν.3463/2006, τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, οφείλουν, δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν και που η δαπάνη τους πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα κάθε είδους έσοδα του προϋπολογισμού.
-Όπως καταλαβαίνετε ένας τέτοιος προγραμματισμός που αφορά ένα ολόκληρο χρόνο και με βάση το ίδιο Άρθρο παρ. 3. Δεν επιτρέπεται η εκτέλεση έργου που δεν περιλαμβάνεται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα παρά μόνο με τροποποίηση του μόνο ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι αδύνατον με ένα ξερό ΝΑΙ η ένα ξερό ΟΧΙ να αποφασίσουμε.

-Άλλη μια χρονιά Γιάννης κερναει Γιάννης πίνει. Δλδ Μόνοι σας τα είπατε, Μόνοι σας τα αποφασίσατε, Μόνοι σας τα εισηγηθήκατε μέσα από την εισήγηση του Δημάρχου και μας καλείται για ένα ναι η ένα όχι.

-Αν και διαφωνούμε για το σύνολο του σκεπτικού σας θα ψηφίσουμε ΝΑΙ στο τεχνικό πρόγραμμα όπως το έχετε καταθέσει Κύριε Δήμαρχε με τους οικείους σας μόνο και μόνο για να μην πείτε ότι κωλυσιεργούμε το κοντόφθαλμο όραμα σας.

Σας λέμε για να γνωρίζετε ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα είναι ο μοχλός ανάπτυξης και τρόπος διοχέτευσης μέσα από τα έργα ζεστού χρήματος αν σχεδιαστεί σωστά στην τοπική αγορά. Το έχει πιο πολύ ανάγκη στην σημερινή εποχή και στην σημερινή κατάσταση που ζούμε. Έτσι αντί να επιδιώξετε τον κοινό προγραμματισμό με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με τον τρόπο σκέψεις σας Προσωπικά, ως Δημοτική Αρχή, αλλά και Παράταξη το αποτέλεσμα θα είναι πάλι διαχειριστικό και όχι αναπτυξιακό όπως αξίζει και αρμόζει σε έναν Δήμο σαν τον δικό μας.
Δικά σας τα γένια Δικά σας και τα χτένια.
Εμείς ως Δημοτική Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου θα είμαστε όπως πάντα εδώ να σας θυμίζουμε τις υποχρεώσεις, να σας τις επιβάλουμε όπου μπορούμε και να σας ελέγχουμε.


Λυγουριό 20 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ & ΔΙΑΛΙΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δελτίο τύπου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ