ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

"Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή": Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 π.μ. | | |
"Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή": Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο  Άργους
Το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας ήταν αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχεδιασμού για την λήψη μέτρων της υγειονομικής θωράκισης και προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, αφήνοντας γυμνό και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα πρόσφατα κρούσματα σε super market-κρεοπωλείο στο Άργος, στα ΙΕΚ, σε μαθητές δημοτικού και εργάτες γης έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται προκλητικά πίσω από την «ατομική ευθύνη» και να δει πως τα περιοριστικά μέτρα είναι ανεπαρκή, αν δεν συνοδεύονται με μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, ΙΕΚ…, με μαζικά τεστ και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγεία.

Χτες, Τρίτη 10 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, πραγματοποιήθηκε από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας και των Ομάδων Γυναικών Άργους, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν.Μ. Άργους, απαιτώντας εδώ και τώρα:

Ø Επίταξη των ιδιωτικών δομών και ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης. Επίταξη και Όχι ενοικίαση τους.

Ø Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.

Ø Σε περίπτωση λειτουργίας νοσοκομείο αναφοράς - Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ).

Ø Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Τώρα παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ø Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους μεγάλους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

Ø Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Ø Καμία απόλυση - καμία περικοπή μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων. Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ.

Ø Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Ø Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση

Ø Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της καραντίνας όπου απαιτείται χωρίς εκπτώσεις στα επιστημονικά κριτήρια.

Οι μαζικοί φορείς και τα ταξικά Σωματεία κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων δίνοντας απεργιακή απάντηση στις 26 Νοεμβρίου!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ - ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ