ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας ιερέας - Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | | | |
Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας ιερέας -  Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση (βίντεο)
Σε σύλληψη υπόπτου για την ένοπλη επίθεση στον Έλληνα ιερεά προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Ο ορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυρά από κοντόκανη καραμπίνα στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της Γαλλίας.

Ο δράστης αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή. ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία. Ο δήμαρχος της Λυών και η εισαγγελία ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του ατόμου αυτού.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, το θύμα της επίθεσης είναι ο ιερέας Νίκος Κακαβελάκης, 52 ετών, εφημέριος του ελληνορθόδοξου ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λυών. Φέρει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Λυών Νίκος Κακαβελάκης (facebook)

Το euronews επικοινώνησε με τον Χρήστο Κουτσιούρη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας της Λυών και επί χρόνια ψάλτη στην εκκλησία, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο πατέρας Νικόλαος δέχτηκε επίθεση στον δρόμο Rue Saint Lazare, πλησίον του ναού.

Ο Νικόλαος Κακαβελάκης έχει δυο παιδιά. Διαμένει σε διαμέρισμα στο συγκρότημα που στεγάζεται ο ναός. Έχει διδακτορικό στη Θεολογία και διδάσκει ελληνικά. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κοινότητα της πόλης όπου βρίσκεται από το 2010.

Πρόσφατα είχε πάρει μετάθεση για τον Κίσσαμο Χανίων και σε λίγες ημέρες θα αποχωρούσε από την γαλλικη πόλη.
Ελληνορθόδοξη εκκλησία Λυών (facebook)

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, έχει μεσογειακά χαρακτηριστικά και ύψος περίπου 1.90, έκρυβε το όπλο στην καπαρτίνα του. Πυροβόλησε δυο φορές και τράπηκε σε φυγή, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας "ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του", διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ