ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Αποχή από τις εκλογές παρωδίας και αυταρχισμού

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Αποχή από τις εκλογές παρωδίας και αυταρχισμού
Από την πρώτη στιγμή που έγινε σαφής η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μια αυταρχική και άκρως αντιδημοκρατική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, τόσο πριν την ψήφιση της τροπολογίας όσο και μετά, καθορίζοντας τη μαχητική και συλλογική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ. 

Διαμορφώσαμε και στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις της ΔΟΕ χωρίς να ταλαντευτούμε, στο ελάχιστο, για τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος έπρεπε να δώσει την απάντησή του στην επιβολή των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης. Οι επιλογές της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν έτυχαν της ίδιας δυναμικής στάσης από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών υλοποιήσαμε στο ακέραιο την απόφαση της ΔΟΕ και καταθέσαμε όλες τις αιτήσεις απόσυρσης των υποψηφίων μας από το ΚΥΣΠΕ, όλα τα ΑΠΥΣΠΕ της χώρας και ταυτόχρονα όλα τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους μας (όσα εντάσσονται στο Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών και με άλλες τοπικές ονομασίες και λογότυπα) στα ΠΥΣΠΕ της χώρας. Συναδέλφισσες/-φοι, οι αποφάσεις του κλάδου δεν αποτελούν αποφάσεις που μπορούν να υλοποιούνται «αλα καρτ» αλλά είναι δεσμευτικές για όλα τα μέλη του.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, και θα γίνει πράξη σε όλες τις Περιφερειακές και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν επιτρέπουμε να γίνει χρήση του ονόματος της παράταξής μας, του λογότυπου και των υποψηφίων μας για τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και επιφυλασσόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο απέναντι σε όσους δεν υλοποιήσουν τη βούληση της παράταξης και των υποψηφίων μας.

Εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει να διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, Καλούμε:

· όλους τους υπόλοιπους Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων από τα ΠΥΣΠΕ και τα ΑΠΥΣΠΕ όλης της χώρας.

· Όλους τους συναδέλφους-ισσες να γυρίσουν την πλάτη στις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. ΑΠΕΧΟΥΜΕ μαζικά και συλλογικά από τις εκλογές παρωδίας και αδιαφάνειας για να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα δημοκρατίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

· Όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να παραιτηθούν άμεσα.

· Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο της περιοχής τους για την αντίθεση του κλάδου και την ενδυνάμωση της αποχής από την εκλογική διαδικασία.

· Το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, οι τοπικοί Σύλλογοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης του κλάδου για τη μη διεξαγωγή εκλογών σε καμία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών δηλώνουμε:

· Δεν αποδεχόμαστε το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών, δεν το νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση της ΔΟΕ και για τον λόγο αυτό οι αιρετοί που θα προκύψουν από την παράταξή μας δε θα αποδεχθούν να παίξουν τις «μαριονέτες» της Κυβέρνησης. Συντεταγμένα και συλλογικά θα καταθέσουμε τις παραιτήσεις μας ζητώντας να γίνουν κανονικές εκλογές ανάδειξης αιρετών του κλάδου.

· Όλες οι παρατάξεις να δηλώσουν ξεκάθαρα πως στηρίζουν την απόφαση του κλάδου για ΑΠΟΧΗ και την απόφαση για μη νομιμοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων ακόμα κι εάν έχουν εκλογή αιρετών. Η συλλογική, μαχητική και δυναμική στάση του κλάδου θα θωρακίσει τον θεσμό του αιρετού και τις συλλογικές μας διαδικασίες. Σε αυτή τη μάχη προσωπικές στρατηγικές δε χωρούν και ούτε μπορούν να γίνουν ανεκτές!!!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αργολίδας 

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

Κυριακίδης Ιωάννης του Παναγιώτη (ΠΕ70 Ναύπλιο) 

Μερκούρη Ευγενία του Χρήστου (ΠΕ70 Άργος) 

Μητροσύλη Ευγενία του Βασιλείου (ΠΕ60 Άργος) 

Σιμοπούλου Ιωάννα του Αποστόλου (ΠΕ70 Ερμιονίδα) 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ