ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Μαρία Ράλλη: Να θυμηθούμε τις γενναίες πράξεις των ηρώων μας και να παραδειγματιστούμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | | |
Μαρία Ράλλη: Να θυμηθούμε τις γενναίες πράξεις των ηρώων μας και να παραδειγματιστούμε
30 Νοεμβρίου 1822: μία ημερομηνία κομβικής σημασίας για την τοπική, αλλά και την ελληνική ιστορία, καθώς είναι η γενέθλια ημέρα της Ελευθερίας για όλους εμάς τους Ναυπλιώτες αλλά και τους κατοίκους της Αργολίδας.

Όλοι οι ιστορικοί του 1821 στέκονται σε τούτη την ημερομηνία και μας δίνουν λαμπρές σελίδες για το τόλμημα του νεαρού από τη Ζάτουνα, του Στάικου Σταϊκόπουλου και των παλικαριών του που, ανήμερα τ’ Αγιαντρέα, κυρίευσαν το Παλαμήδι με τολμηρό ρεσάλτο. 

Η Άλωση του Παλαμηδιού έχει αφήσει το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στην τοπική μας παράδοση, γι αυτό και κάθε χρόνο τη γιορτάζουμε με ξεχωριστό τρόπο.

Σημείο αναφοράς του εορτασμού της πόλης αποτελεί και ο «Παλαμήδειος Άθλος», η συμβολική ανάβαση του κάστρου από εκατοντάδες δρομείς.

Ένας μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα με την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου, που δυστυχώς φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε.

Όμως, ειδικά τούτη τη χρονιά, που βρισκόμαστε κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, θέλαμε περισσότερο από ποτέ να είχαμε την δυνατότητα να γιορτάσουμε την 30η Νοεμβρίου.

Θέλαμε να θυμηθούμε τις γενναίες πράξεις των ηρώων μας και να παραδειγματιστούμε από το πνεύμα της αυτοθυσίας, της ανιδιοτέλειας, της ομοψυχίας και της αρετής που τους χαρακτήριζαν, ώστε να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως κοινωνία.

Με το σκεπτικό αυτό συνεργαστήκαμε με τον ιστορικό Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», που επί σειρά ετών έχει την ευθύνη και φροντίδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης , δίνοντας στα μέλη του την πρόσκληση -πρόκληση της δημιουργίας μιας ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης, αφιέρωμα στους ήρωες της πολιορκία και άλωσης, την οποία και σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε και να ζήσουμε με τη φαντασία μας, εκείνη τη μεγάλη ώρα της πόλης, την ώρα που ηχούσαν οι καμπάνες του ξεσηκωμού. 

Χαιρετίζουμε και όλες τις προτάσεις άλλων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και επιφυλασσόμεθα για το επόμενο έτος , απουσία του αόρατου εχθρού covid 19.

Χρόνια πολλά !

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ