ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος: Απόσυρση υποψηφιότητας από τις εκλογές – παρωδία για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος: Απόσυρση υποψηφιότητας από τις εκλογές – παρωδία για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το Υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της Αριθμ. Φ.350/51/139940/Ε3 ΦΕΚ 4537/Β/14- 10-2020 Κ.Υ.Α. τροποποιεί τη διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ορίζει ηλεκτρονική ψηφοφορία για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου! 

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ και συντασσόμενος με τη συλλογική θέση της παράταξης των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων - ΣΥΝ.Ε.Κ. για απόσυρση όλων των υποψηφίων μας από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, σας ανακοινώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου και απέχω από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου! Δεν θα νομιμοποιήσω ούτε με την ψήφο μου, ούτε με την υποψηφιότητά μου τον αυταρχισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ! Γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας! 

Η αναλυτική θέση της «Αριστερής Εκπαιδευτικής Κίνησης Αργολίδας» είναι η ακόλουθη: 

Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, συνέχεια της πολιτικής 2012-2014, αποτυπώνεται ήδη σε μια σειρά αναχρονιστικών, αντιεκπαιδευτικών και ταξικών πολιτικών οι οποίες επιβλήθηκαν παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων:

 i. Τράπεζα θεμάτων, 

ii. αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, 

iii. αναγραφή διαγωγής στα απολυτήρια, iv. κάμερες στην τάξη, 

v. τηλεκπαίδευση με απουσίες στα υπό κατάληψη σχολεία, 

vi. αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων εις βάρος των μαθητών και εκπαιδευτικών, vii. νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, 

viii. εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων και αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων, 

ix. ανεπαρκής διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και απόρριψη όλων των σχετικών μέτρων που πρότεινε η εκπαιδευτική κοινότητα (μείωση μαθητών ανά τμήμα, διορισμοί εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, 

x. διενέργεια δωρεάν τεστ κλπ). Αποκορύφωμα της τακτικής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και της απαξίωσης όλου του εκπαιδευτικού κόσμου είναι ο τρόπος διορισμού των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης 2 αιφνιδιαστικά μέσα στο καλοκαίρι του 2020, χωρίς μοριοδότηση, χωρίς λίστα υποψηφίων μέσα σε μια ημέρα, με βασικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα και χωρίς συμμετοχή των αιρετών. 

Η αξιοκρατία και η αριστεία τους είναι μόνο στα λόγια! Καλώ όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να απέχουν από αυτήν την παρωδία εκλογών. 

Συντάσσομαι με τη θέση της ΟΛΜΕ για αναβολή των εκλογών σε χρόνο που να διασφαλίζεται το συνέρχεσθαι και το απρόσκοπτα και δημοκρατικά διαλέγεσθαι και ανάλογη παράταση της θητείας των υφιστάμενων αιρετών, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο! 

Άργος, 16/10/2020 
Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος 
μέλους του Διευρυμένου Συμβουλίου Επιλογής ΠΥΣΔΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ