ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Εθνικό lockdown μέχρι 30 Νοεμβρίου - Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια - Επιστροφή των SMS - Τρία νέα επιδόματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | | | | |
Εθνικό lockdown μέχρι 30 Νοεμβρίου - Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια - Επιστροφή των SMS -  Τρία νέα επιδόματα
Το δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα, λίγους μήνες μετά το πρώτο, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και για τρεις εβδομάδες.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μέσω SMS, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα κατεβάσουν ρολά, οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα ειδικά σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, στα οποία θα ισχύει καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

«Είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα θα μας βοηθήσουν να ‘πνίξουμε’ το δεύτερο κύμα της πανδημίας για να ζήσουμε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οδηγός στις αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα.

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη στεναχώρια, ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα.

Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομάδα», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα προανήγγειλε τρία πρόσθετα μέτρα στήριξης:

Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ, πέραν του δώρου.

Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο.

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέες επιδοτήσεις ενοικίου, οι λεπτομέρειες για τις οποίες θα εξειδικευτούν σε δεύτερο χρόνο.

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 15:00 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Επιπλέον στις 6 το απόγευμα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ