ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Μετακίνηση lockdown: Ποιο έντυπο χρειάζεστε για να μαζέψετε ελιές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | |
Μετακίνηση lockdown: Ποιο έντυπο χρειάζεστε για να μαζέψετε ελιές
Ακόμη και εκτός νομού υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης χωραφιού να μετακινηθεί ώστε να μαζέψει για παράδειγμα τις ελιές. Όπως άλλωστε διευκρίνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπάρχει πρόβλεψη για το μάζεμα των ελιών

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων όπως και το μάζεμα των ελιών. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μετακινηθεί στο χωράφι του με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας την Βεβαίωση τύπου Α.

Το Ε9 θα πρέπει να αναγράφει το συγκεκριμένο χωράφι ή οικόπεδο του ιδιοκτήτη στο όποιο θα επιτρέπεται η συγκομιδή αλλά και η μετακίνηση από την κατοικία του προς αυτό.

Να τονίσουμε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους συγκομιδής αγροτικών προιόντων και για ιδιοκτήτες και για εργάτες εφόσον έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ να θυμίσουμε οτι απαγορεύονται κυνήγι και ψάρεμα.

Για παράδειγμα στο Ε9 θα πρέπει να αναγράφεται ότι το χωράφι είναι ελαιοπερίβολο ωστε να μην αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του πρόβλημα με τους ελέγχους. Μένει να διευκρινιστεί απο την Πολιτική Προστασία αν θα χρειάζεται και έγγραφο απο την ΟΣΔΕ που αναφέρονται τα δικαιώματα του παραγωγού και η καλλιέργεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ