Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020

Σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) παραδόθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο από την Περιφέρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. | |
Σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) παραδόθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο από την Περιφέρεια
Παραδόθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο από την Περιφέρεια το σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) του κορωνοϊού και τα σχετικά αναλώσιμα

Η παράδοση έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Η προμήθεια του σχετικού συστήματος έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, ενημέρωση σχετικά με το θέμα της πανδημίας της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα.

Στην εν λόγω διάσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τον επιπλέον εξοπλισμό που απαιτείται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως και για το αναγκαίο προσωπικό για να στελεχώσει τις δημόσιες δομές υγείας.

Εξ άλλου, όσον αφορά την περιοχή της Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα σε εργάτες γης, τονίστηκε ότι το θέμα παρακολουθείται και ενδεχομένως, σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν κριθούν ότι είναι απαραίτητα. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, με βάση τα υφιστάμενα μέχρι τώρα στοιχεία, προς ώρας εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο ό,τι προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, σημείωσε ότι στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτείται εμπλοκή του συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει κύριο ρόλο, όπως συμβαίνει και για τα θέματα πλημμυρών και την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, στην διάσκεψη συζητήθηκε και η πορεία των αθλητικών έργων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ