ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Προβλήματα σύνδεσης για δεύτερη μέρα στην τηλεκπαίδευση - Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα Webex

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. | | | |
Προβλήματα σύνδεσης για δεύτερη μέρα στην τηλεκπαίδευση - Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα Webex
Για δεύτερη μέρα παρατηρούνται προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, κατά την διαδικασία τηλεκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν τηλεκπαίδευση από σχολική μονάδα και χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι υπάρχει αδυναμία σύνδεσης με την πλατφόρμα. Επιπλέον, πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης, παρά το ότι το Webex σήμερα λειτουργεί. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex «έπεσε», αναγάγοντας το ζήτημα σε εσωτερικό πολιτικό θέμα. 

Νέες αναβαθμίσεις

 Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. 

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα. Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα. 

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση 

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος«. Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες για τους μαθητές, που αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα. 

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ...ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ