ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για συντήρηση τμημάτων της Π.Ε.Ο. Δερβενάκια - Μύλοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 μ.μ. | | | |
1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για συντήρηση τμημάτων της Π.Ε.Ο. Δερβενάκια - Μύλοι
Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για τη συντήρηση και οδική ασφάλεια τμημάτων της 7ης επαρχιακής οδού Αργολίδας, στο πλαίσιο του εκτιμώμενης αξίας 1.500.000 ευρώ έργου που αφορά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την διαδικασία για τη δημοπρασία του προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού 33 Μολάοι – Παπαδιάνικα – Πλύτρα από εθνική οδό, καθώς και της επαρχιακού οδού 34 Βελιες – Δαιμονιά – Νεάπολη, στην Π.Ε. Λακωνίας.

Ενέκρινε επίσης την αντίστοιχη διαδικασία, αφ’ ενός για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τεχνικών έργων στην κοίτη του Ευρώτα και παραποτάμων που συμβάλλουν σε αυτόν (καθαρισμοί, συρματοκιβώτια,

στηθαία, γεφύρια κλπ) και αφ’ ετέρου για το ισόποσου προϋπολογισμού έργο σήμανσης, ασφάλισης και λοιπών εργασιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Λακωνία.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν, αφ’ενός την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και αφ’ ετέρου την επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου των Γαργαλιάνων.

Επίσης, η Οικονομικη Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την ανάδειξη μειοδότη στους διαγωνισμούς των έργων α) συντήρησης και αναβάθμισης ασφαλείας στο τμήμα Κέντρο – Τσέρια της 1ης και της 36ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και β) συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης ασφαλείας στα τμήματα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία της 8ης και Φιλιατρά – Μαραθούπολη της 15ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 450.000 ευρώ έργου βελτίωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος της 82ης εθνικής οδού, στη Μεσσηνία.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του προϋπολογισμού 770.000 ευρώ έργου οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου που έχει υποστεί κατολίσθηση, στο Μακρύσι

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αναβάθμισης του τμήματος Λεωνίδιο – Φωκιανός, στον επαρχιακό δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο – Πηγάδι – Φωκιανός.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας,προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ