ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

"Δέκα χρόνια και μια μέρα" της Μαίρης Παναγιώτου με φόντο το Ναύπλιο του 1940

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | | |
"Δέκα χρόνια και μια μέρα" της Μαίρης Παναγιώτου με φόντο το Ναύπλιο του 1940
Τα αναγνώσματα των Χριστουγέννων εμπλουτίζονται. Έφτασε το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Παναγιώτου με τίτλο "ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ" από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Εμείς εκτός από τις ευχές για μια καλοτάξιδη πορεία, σας αφήνουμε να ανακαλύψετε την πλούσια συναισθηματική γραφή της συγγραφέως. 

Ναύπλιο. Το αγαπημένο ‘’Ανάπλι’’ του 1940. Τότε που ο πόλεμος, η κατοχή και ο εμφύλιος, κατακρεουργούν ανθρώπους και συναισθήματα.

Δυο νέοι η Μαρία και ο Κωστής, ωριμάζουν αιφνίδια και εκβιαστικά. Ο έρωτας τους όμως ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνεις και διεκδικεί τον χρόνο του για να ζυμωθεί και να φωλιάσει στις καρδιές.
Εκεί στις δρομόσκαλες, στολισμένες με βουκαμβίλιες, μεταξύ των σκοτωμών και των διχασμών, το πείσμα και η θέληση κυριαρχούν και συγκλονίζουν.

Στην Ελλάδα μεταξύ του 1940 έως και το 1953, όπου οι αλλαγές στο σκηνικό της χώρας είναι ραγδαίες και ο ρόλος της γυναίκας αποκτά άλλη διάσταση, διεκδικώντας το δικαίωμα ψήφου και διαφορετικό ύφος στο ντύσιμό της, η σύγκρουση του συντηρητισμού και του φιλελευθερισμού αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της εποχής.

Μια απόλυτα αληθινή ιστορία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, λαμβάνει χώρα στο γραφικό Ναύπλιο, αποτυπώνοντας στον καμβά το Παλαμήδι, τον Άγιο Σπυρίδωνα, που φέρει τη σφραγίδα της δολοφονίας του κυβερνήτη Καποδίστρια και των ονειρικών ψαροχωριών.

Ένα ιστορικό ανάγνωσμα που συνεπαίρνει, καθηλώνει και τροφοδοτεί με σκέψεις τον αναγνώστη για την εξέλιξη και αποτύπωση της ελληνικής Ιστορίας.

Ζητείστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία
e-mail Εκδόσεων Υδροπλάνο info@ydroplanobooks.gr
Τηλέφωνο συγγραφέως 698 119 57 47
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ