ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Γεννήθηκε μωρό από έμβρυο που είχε καταψυχθεί το 1992

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:11:00 μ.μ. | |
Γεννήθηκε μωρό από έμβρυο που είχε καταψυχθεί το 1992
Πολύτιμο δώρο Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής. Απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι από έμβρυο, που είχε καταψυχθεί πριν από 27 χρόνια.

Η Μόλι είναι μόλις 40 ημερών… αλλά θα μπορούσε να είχε γεννηθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 27 χρόνια!

Το έμβρυο είχε καταψυχθεί το 1992 και κρυοσυντηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Τον περασμένο Φεβρουάριο εμφυτεύτηκε στη μήτρα της 25χρονης Τίνας Γκιμπσον από το Τενεσί. Η μικρούλα γεννήθηκε- υγιέστατη- στα τέλη Οκτωβρίου.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας, σκεφτόταν να υιοθετήσει, όταν έμαθε πως υπάρχει η δυνατότητα «υιοθεσίας» εμβρύων που είχαν καταψυχθεί και «δωρηθεί» στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων. Πρόκειται για έμβρυα τα οποία τελικώς δεν χρησιμοποιούνται από εκείνους που είχαν επιλέξει να καταψύξουν τα έμβρυα τους για μελλοντική χρήση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ήρθε στη ζωή τους η πρώτη κορούλα τους, η οποία είναι «αδερφάκι» της Μόλι, προήλθε δηλαδή από την ίδια δότρια. Εκείνο το έμβρυο, όταν εμφυτεύτηκε στη μήτρα της Γκιμπσον το 2017, μετρούσε 24 χρόνια στην κρυοσυντήρηση.

Η περίπτωση της οικογένειας Γκίμπσον δίνει ελπίδες σε οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και δεν μπορούν.

Πηγή: ΕΡΤ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ