ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Τα πιο ζεστά Χριστούγεννα της 20ετίας στην Αργολίδα - Δείτε πόσο έφτασε η θερμοκρασία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | | | |
Τα πιο ζεστά Χριστούγεννα της 20ετίας στην Αργολίδα - Δείτε πόσο έφτασε η θερμοκρασία
Με σημαντική εξαίρεση τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τα τόσα προβλήματα που έχουμε με τον κορωνοιό, τα Χριστούγεννα από άποψης καιρού είναι τα πιό ζεστά στα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία ανέβηκε στους 19c σε Ελευσίνα, Ιεράπετρα, Ραφήνα, Σπάρτη, Τανάγρα και Χανιά. Στους 20c σε Ζάκυνθο, Καλαμάτα και Σχοινιά. 

Σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων από τους αυτόματους σταθμούς του meteo.gr η θερμοκρασία έφτασε στους 20c \ Ελευσίνα. Ιθάκη, Καστελλόριζο, Κόρινθο, Ρέθυμνο και Τανάγρα και στους 21c σε Άργος, Γαλαξίδι, Ηράκλειο, Λαμία και Χανιά, ενώ στο Κρανίδι έφτασε τους 19,6.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές του σταθμού της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους

Το διήμερο αυτό των αλκυονιδών ημερών έδωσε την ευκαιρία στις αλκυόνες για την ωοτοκία στις γαλήνιες ελληνικές ακτές!!!!,σύμφωνα με τη μυθολογία. Σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια πέρυσι ανήμερα Χριστούγεννα ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε στην Αθήνα τους 19 και στη Θεσσαλονίκη τους 12 βαθμούς, ενώ το 2018 αντίστοιχα τους 10 και 8 βαθμούς με βροχές.

Στο 2010 υπήρξε καλός καιρός με 19 και 18 βαθμούς αντίστοιχα. Στο 2003 είχε κακοκαιρία με 11 και 5 βαθμούς και χιονόνερο, ενώ το 2002 με 10 και βροχή στην Αθήνα και 7 βαθμούς και χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη. Χαμηλές θερμοκρασίες υπήρχαν και άλλα χρόνια το 2011 και μάλιστα η ελάχιστη θερμοκρασία εκείνο το πρωινό κατρακύλησε στους -15c στη Πτολεμαΐδα και στους -19C στη Φλώρινα!!!!Επίσης χαμηλές θερμοκρασίες στα χρόνια 2008,2006 και 2005.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά ήπιος με αραιές συννεφιές που θα είναι πυκνότερες στη δυτική Ελλάδα βασικά με βροχές ενώ από το βράδυ και κυρίως τη Κυριακή προβλέπεται επιδείνωση με βροχές σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους νοτιάδες. Τη Δευτέρα ο καιρός θα γίνει άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα και γρήγορη βελτίωση .

Τη Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη και ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι υγρός λόγω των νοτιάδων, με πρωινές τοπικές ομίχλες και παροδικές βροχές βασικά στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συμπερασματικά ο καιρός κρατά "άμυνα" στο κορωνοιό αφού δεν προβλέπονται κρύα ως τη Πρωτοχρονιά τουλάχιστον.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ