ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δ. Κωστούρος: "Εκρηκτικός" συνδυασμός για την τουριστική ανάπτυξη του Ναυπλίου η εκβάθυνση του λιμανιού και η μαρίνα 270 σκαφών (ηχητικό)

Δ. Κωστούρος: "Εκρηκτικός" συνδυασμός για την τουριστική ανάπτυξη του Ναυπλίου η εκβάθυνση του λιμανιού και η μαρίνα  270 σκαφών (ηχητικό)
Για τα έργα που πραγματοποιούνται σε επίπεδο υποδομών στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του Ναυπλίου μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.

«Είχαμε τη χαρά και το πολύ κακό timing να κάνουμε ένα πολύ εμβληματικό έργο που ήταν η εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου, έργο εξαιρετικά σημαντικό για την κρουαζιέρα, που, όπως ξέρετε, μιλάμε με στοιχεία προ πανδημίας, είναι ένας τουριστικός τομέας υπό ανάπτυξη και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσει τρομερές ευκαιρίες.

 Η εκβάθυνση του λιμανιού σηματοδοτεί ότι το 80% των πλοίων μπορεί πλέον να μπαίνει και να δένει στο λιμάνι. Για όσους γνωρίζουν από κρουαζιέρα αυτό αυξάνει τα έσοδα κατακόρυφα, μιας και όλοι πλέον συν το πλήρωμα έχουν τη εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι, και κάνει το λιμάνι έναν πόλο έλξης για όλες τις μεγάλες εταιρείες», επισημαίνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, η εκβάθυνση του λιμανιού σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μιας μαρίνας, η οποία αυτή τη στιγμή, μετά τον διαγωνισμό, έχει ανάδοχο και προχωράει μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην τουριστική ανάπτυξη του Ναυπλίου. «Αυτός ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός για το Ναύπλιο και τον δήμο και την περιοχή ολόκληρη για την επόμενη δεκαετία. Δεν ξέρουμε τα όρια, ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε “ξύσει” την επιφάνεια της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης», λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κωστούρος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ