ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθη 49χρονος στο Ισραήλ που επιχείρησε να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | | | |
Συνελήφθη 49χρονος στο Ισραήλ που επιχείρησε να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανής
Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.

Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ