ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα της αγοράς σε Κρήτη - Πελοπόννησο μετά τις 7/1

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | | |
Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα της αγοράς σε Κρήτη - Πελοπόννησο μετά τις 7/1
Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.

 Όπως είπε ο υπουργός, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στη Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο πράσινο, αλλά όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο "πορτοκαλί" της αυξημένης επιτήρησης - σημείο το οποίο, όπως είπε, αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ωστόσο για την εστίαση τα πράγματα δεν είναι το ίδιο μιας και ο υπουργός ανάπτυξης αποκάλυψε την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων καθηγητών για χώρο όπου καταγράφεται η νούμερο ένα εστία διασποράς του κορονοϊού αναφερόμενος κυρίως στα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τα εστιατόρια και τα θέατρα.

Πάντως, όπως τόνισε ο υπουργός, μετά τις γιορτές θα επανεξετάσουν όσον αφορά το λιανεμπόριο το άνοιγμα ανά περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα διασποράς του covid.

Στην διάρκεια της εκπομπής δέχτηκε ερωτήματα από φορείς των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης αλλά και τις εστιάσεις εξηγώντας το μέτρο της επιστρεπτέας ενίσχυσης τονίζοντας ότι θα το λάβουν όσοι επιβεβαιωμένα έχουν αισθητή μείωση τζίρου σε σχέση με συγκεκριμένες περιόδους αλλά και όλους εκείνους που παραμένουν κλειστοί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ