ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία ερασιτεχνών ψαράδων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | | |
Διαμαρτυρία ερασιτεχνών ψαράδων στο Ναύπλιο
«Επιτρέπεται να πας στη θάλασσα σε μια παραλία κοντά στο σπίτι σου και να κάνεις μπάνιο, αλλά εάν βγάλεις ένα καλάμι, τρως πρόστιμο. Είναι λογικό αυτό;». «Εάν είναι δύο φίλοι σε μια βάρκα στα ανοιχτά, μακριά από όλο τον κόσμο, πώς δημιουργούν κίνδυνο διάδοσης του ιού;».
Με αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες τα social media οι ερασιτέχνες ψαράδες.

Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας την περίοδο του lockdown. «Για την ακρίβεια, η ερασιτεχνική αλιεία δεν έχει απαγορευθεί τυπικά, αν και κάτι τέτοιο ειπώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην τηλεόραση. Στο σχετικό ΦΕΚ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαγόρευση, απλά το ερασιτεχνικό ψάρεμα δεν θεωρείται λόγος μετακίνησης. Αρα το να πεις πως πας για ψάρεμα θεωρείται άσκοπη μετακίνηση και σου επιβάλλεται πρόστιμο», λέει ο κ. Διονύσης Μπάστας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ερασιτεχνών Αλιέων. Αλλά και στην παραλία να σε δει ένας αστυνομικός να ψαρεύεις, μπορεί να σε γράψει, συμπληρώνει.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προφανώς κανείς δεν θέλει να γίνει αιτία διασποράς του κορωνοϊού. Τίθεται όμως το ερώτημα εάν το συγκεκριμένο μέτρο όντως καλύπτει ανάγκες προφύλαξης ή απλώς προστέθηκε μέσα στη γενική πρόβλεψη μείωσης των μετακινήσεων. «Πρόκειται για μια ατομική δραστηριότητα, οι περισσότεροι ψαρεύουν μόνοι τους, πάντα σε απόσταση. Αντε το πολύ σε μια βάρκα να μπουν δύο», συμπληρώνει ο κ. Μπάστας, αναφέροντας πως η ένωση δέχεται πλήθος τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων διαμαρτυρίας ερασιτεχνών ψαράδων απ’ όλη την Ελλάδα.

«Το ψάρεμα για τον ερασιτέχνη είναι ψυχοθεραπεία», τονίζει αυτή τη διάσταση ο κ. Μπάστας. «Με την τεράστια πίεση που δεχόμαστε σε συνθήκες πανδημίας, το έχουμε ανάγκη». 

Διαμαρτυρία στο Ναύπλιο

"Επειδή λοιπόν το ψάρεμα απαγορεύεται ενώ άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο επιτρέπονται" αναφέρουν ερασιτέχνες αλιείς του Ναυπλίου που διοργανώνουν διαμαρτυρία όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους "την Κυριακή 27/12/2020 και ώρα 10:00π.μ. θα στείλουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 “ρίψη βαριδίου στη θάλασσα” και θα κατέβουμε στο λιμάνι του Ναυπλίου με μία αρματωσιά χωρίς δόλωμα και αγκίστρια τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις στέλνοντας το δικό μας μήνυμα...

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να καταλάβει το αδιέξοδο που προκαλεί η αυστηρότητα προς το ψάρεμα και το κυνήγι και σύντομα να “αλλάξει πλεύση" τονίζουν οι ερασιτέχνες αλιείς.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ