ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Χειβιδόπουλος: Ο Ερασίνος και το οικοσύστημα του Αργείτικου Βάλτου ο κυριότερος πνεύμονας για το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. | | | |
Χειβιδόπουλος: Ο Ερασίνος και το οικοσύστημα του Αργείτικου Βάλτου ο κυριότερος πνεύμονας για το Άργος
Επειδή με έκπληξη ( και ιδιαιτερα από συνάδελφο του οποίου εκτιμούμε την στάση και την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο) είδαμε σχόλια του τύπου: «...η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο μας, μέσα από πολιτικές πιρουέτες, διαφωνίες, ακροβατισμούς και πολιτικές κωλοτούμπες φέρεται να προσχωρεί στη προφανή θέση υπέρ της ανάγκης προστασίας του υγροβιοτόπου του Ερασίνου...»
Που φυσικά καμια σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. 

Επειδη με πολύ χαρά έστω και όχι με την αφορμή που θα θέλαμε, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τον Ερασίνο και τον Αργείτικο Βάλτο, όπως ο Δήμαρχος μετά από 10 χρόνια .

Θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω, όχι φυσικά ως απάντηση σε απαράδεκτα σχόλια για την παράταξη μας αλλά ως πάγια και σταθερή άποψη μας. 

Ο Ερασίνος και γενικότερα το οικοσύστημα του Αργείτικου Βάλτου που αναπτύσσεται γύρω από τις όχθες του , αποτελούν διαχρονικά τον κυριότερο πνεύμονα για το Άργος και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτός είναι κι ο λόγος που όλες οι κανονιστικές πράξεις που ορίζουν τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής μέχρι σήμερα (ΖΟΕ , ΓΠΣ) ευτυχως , τον θέτουν σε ένα καθεστώς διαρκούς προστασίας. 

Όμως δυστυχώς αυτό δεν αρκεί.

Τα τελευταία χρόνια η διαρκής εγκατάλειψη , ο ανύπαρκτος καθαρισμός , οι καταπατήσεις , η εντατικοποίηση της αγροτικής παραγωγής κι άλλες αυθαίρετες παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα , σε συνδυασμό με τα έντονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, οδηγούν καθημερινά το υπέροχο αυτό οικοσύστημα σε αλλοίωση και μαρασμό με ολέθρια επακόλουθα για την κλιματική ισορροπία της περιοχής μας. 

Η θέση της Δυνατής Πόλης Ξανά ήταν , είναι και θα είναι ξεκάθαρη. 

Με καλά σχεδιασμένες , ήπιες σημειακές παρεμβάσεις, απόλυτα εναρμονισμένες στον οικολογικό χαρακτήρα και την σπουδαιότητα του υπέροχου αυτού οικοσυστήματος , θα πρέπει να προστατέψουμε τον Ερασίνο και τον Αργείτικο Βάλτο και φυσικά να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες συνθήκες κι υποδομές , προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν έναν τόπο περιπάτου , αναψυχής και γνωριμίας με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. 

Τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε καλύτερα και πιο αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Τάσος Χειβιδόπουλος
Δημοτικός Συμβουλος 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Δυνατή Πόλη"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ