ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Αίτημα του Τ. Λάμπρου για μετρά ελάφρυνσης των πληγέντων επιχειρήσεων στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | | |
Αίτημα του Τ. Λάμπρου για μετρά ελαφρυνσης των πληγέντων επιχειρήσεων στην Ερμιονίδα
Κυρία Πρόεδρε

Στο σημερινό μας δημοτικό συμβούλιο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 05:30μμ ζητώ να εισάγετε ως έκτακτο θέμα στο δημοτικό μας συμβούλιο , σχετικά με ενημέρωση και επιβολή μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την Β’ φάση της πανδημίας.

Ζητώ από τον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο , να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης σχετικά με το θέμα , τις ενέργειες που έχουν γίνει , και ποιες πρόκειται να γίνουν. Εμείς προτείνουμε ο δήμος μας με την σημερινή απόφαση , απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου , να πάρει γενναίες αποφάσεις για να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές , κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους από τον covid -19.

Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση , πολλοί δήμοι έχουν προχωρήσεις σε μια σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις τους δίνουν το απαραίτητο οξυγόνο για να αντέξουν σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Η απόφαση μας πρέπει να έχει σχέση με απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών καθαριότητα και φωτισμού, μη καταβολή τελών από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων , με την μη καταβολή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων τους, με μη επιβολή προσαυξήσεων και δυνατότητα πολλαπλών δόσεων πληρωμών.

Κυρία Πρόεδρε

Το θέμα τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης , όσο και σε επίπεδο , έκτακτου θέματος – λήψης απόφασης κρίνεται αναγκαίο να ζητηθεί στο σημερινό μας συμβούλιο και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στους επαγγελματίες του δήμου μας ότι είμαστε δίπλα τους , ότι στηρίζουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας.

Με εκτίμηση
Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ