Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020

Αργολίδα: Υπό αυστηρούς όρους η συμμετοχή πιστών στις Χριστουγεννιάτικες Θείες Λειτουργίες

Αργολίδα: Με συμμετοχή πιστών υπό αυστηρούς όρους η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία
Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών γιορτάζουν σήμερα οι Χριστιανοί στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, υπό τη σκιά της πανδημίας. 

Από πολύ νωρίς το πρωί στην Εκκλησία της Αγία Τριάδος στο Ναύπλιο αλλά και σε όλες σχεδόν της Εκκλησίες της Αργολίδας, ο αριθμός των 25 ατόμων είχε συμπληρωθεί και αρκετοί ηταν αυτοί που παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.
Αρκετές ενορίες είχαν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.
Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.
Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα όσα προβλέπει η ΚΥΑ ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.
 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ