ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η τοποθέτηση του Γ. Γκιόλα στη βουλή στο νομοσχέδιο για περιστολή του λαθρεμπορίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | | | | |
Η τοποθέτηση του Γ. Γκιόλα στη βουλή στο νομοσχέδιο για περιστολή του λαθρεμπορίου (βίντεο)
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας μίλησε στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την συζήτηση του Ν/Σ για την περιστολή του λαθρεμπορίου, την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού και λοιπές διατάξεις.

· Καυτηρίασε την τακτική της Κυβέρνησης που εκμεταλλευόμενη την πανδημία, περνάει τα Νομοσχέδια fast track, με ατελή και έκτακτη διαδικασία. Συνεδριάζει για την Νομοθέτηση, ψηφίζοντας το ένα Νομοσχέδιο μετά το άλλο ακόμη και σε μέρες που προβλέπονται μόνο για Κοινοβουλευτικό έλεγχο. (Ερωτήσεις, επερωτήσεις κλπ) 

· Επισήμανε ότι το ύψος της φοροδιαφυγής είναι ακόμη αρκετά υψηλό και δυστυχώς οι προσδοκίες σύλληψης της φοροδιαφεύγουσας ύλης είναι υποβαθμισμένες σε αποκαρδιωτικό βαθμό, αφού το σχετικό ποσό που προϋπολογίζεται να εισπραχθεί φέτος δεν υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνησή του θέσπισε πολύ ουσιαστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Οι ειδικότερες παρατηρήσεις και ενστάσεις του βουλευτή επικεντρώθηκαν στα εξής ζητήματα:

· Επιβάλλονται διορθώσεις σε θέματα διαβάθμισης και εξορθολογισμού των προστίμων και ποινών.

· Εσφαλμένα ανατίθενται οι έλεγχοι αποκλειστικά στην ΑΑΔΕ, ενώ υφίστανται περισσότερες υπηρεσίες φορολογικού, τελωνειακού και ελεγκτικού χαρακτήρα που διενεργούν πιο αποτελεσματικά το έργο τους.

· Αυστηροποιείται υπερβολικά η ποινή για φόρους και δασμούς που στερήθηκε το Δημόσιο αξίας άνω των 150.000 ευρώ, με το ελάχιστο όριο από τα 5 χρόνια να ανεβαίνει στα 10.

· Η απαλλαγή του 50% των φόρων για τους μεταφέροντες από το εξωτερικό την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, δε θα ευνοήσει τους νέους που έφυγαν αλλά κυρίως θα ωφελήσει τα μεγαλοστελέχη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Γ. Γκιόλα παρακάτω: 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ