ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Σε συναγερμό η Αργολίδα για τα κρούσματα στα Δίδυμα - Απεύχεται η Δημοτική Αρχή το ενδεχόμενο να μπει σε καραντίνα η περιοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | | | |
Σε συναγερμό η Αργολίδα για τα κρούσματα στα Δίδυμα - Απεύχεται η Δημοτική Αρχή το ενδεχόμενο να μπει σε καραντίνα η περιοχή
Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από τα τελευταία κρούσματα εντοπίζονται στην Ερμιονίδα και συγκεκριμένα στα Δίδυμα όπου και τις τελευταίες ημέρες συνεργία της ΚΟΜΥ Αργολίδας κάνουν συνεχείς έλεγχους με rapid test.

Από τους έλεγχους αυτούς έχουν προκύψει περισσότερα από 20 θετικά κρούσματα μέχρι στιγμής και στα οποία έγινε μοριακός ελεγχος και σήμερα ανακοινώθηκαν τα 17 από αυτά ενώ αναμένονται και αύριο κάποια ακόμα.

Όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για το μέγεθος της διασποράς, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κάτι που απεύχεται η Δημοτική Αρχή καθώς θα ηταν καταστροφικό για την ήδη πληγωμένη οικονομία και λόγω των εορτών των Χριστουγέννων θα δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.   

Το ζήτημα των κρουσμάτων στα Δίδυμα απασχόλησε και χθες την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου έγινε συσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού covid-19 και εκτιμήθηκε ότι υπάρχει επιβάρυνση στην Αργολίδα και ιδιαίτερα στην περιοχή των Διδύμων, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης τρίτων χωρών, καθώς και σε ρομά. 

Επίσης έκκληση προς τους κατοίκους έχουν απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες τόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος όσο και ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, για πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής σκληρότερων μέτρων στην περιοχή εν μέσω εορτών.  

Να τονίσουμε επίσης πως για τα κρούσματα στην περιοχή των Διδύμων έχει ενημερωθεί η αστυνομία, όπως εξάλλου προβλέπουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης και εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας και οι έλεγχοι είναι καθημερινοί από σπίτι σε σπίτι των ατόμων που έχουν εντοπισθεί θετικοί, για το αν τηρούν την καραντίνα που τους έχει επιβληθεί, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της.     

Δείτε τι ανέφερε ο Δημαρχος Ερμιονίδας για το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ