ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η "Ανταρσία στο Μωριά" για τα κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη

Η "Ανταρσία στο Μωριά" για τα κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη
Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα ότι σε στρατόπεδο στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στην 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα σε σμηνίτες.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, μια ΕΣΣΟ πολυάριθμη.

Αντί να εντοπιστούν και να απομονωθούν από την αρχή τα κρούσματα, η πτέρυγα όλη τέθηκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, από 1-2 την ημέρα της κατάταξης σε 50 στις 2/12.

Τα ημίμετρα που παίρνει το ΓΕΑ και το Υπουργείο Άμυνας στις κατατάξεις των νεοσυλλέκτων εξαντλούνται στις θερμομετρήσεις και μόνο σε rapid test που σε συνδυασμό με τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και τις συνθήκες στοιβάγματος των νεοσυλλέκτων ευθύνονται για τη διασπορά.

ΓΕΑ και Υπουργείο Άμυνας δεν δίνουν τα χρήματα που απαιτούνται για τα μοριακά τεστ την ίδια στιγμή που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων, και για την πρόσληψη μισθοφόρων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων.

Μόνιμη επωδός τους η «ατομική ευθύνη». Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους. Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι δεν θα πεθάνουμε για το στρατό τους και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.

Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση και να παρθούν άμεσα μέτρα για τον κορονοϊο τώρα:

§ Να γίνουν τώρα ΤΕΣΤ σε όλους και οι απαραίτητες απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

§ Αποσυμφόρηση τώρα της 124 ΠΒΕ χρησιμοποιώντας το άδειο στρατόπεδο του πεζικού, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους νοσούντες.

§ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, εξασφάλιση θέρμανσης, μέσων καθαριότητας και ατομικής προστασίας.

§ Να παρθούν μέτρα ενάντια στο συνωστισμό. Να δοθούν νωρίτερα μεταθέσεις. Να δωθούν άγραφες άδειες και ο στρατός να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων.

§ Σε όλα τα στρατόπεδα να υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ