ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτηση Βελόπουλου για την ύδρευση και αποχέτευση σε Άργος και Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | | |
Ερώτηση Βελόπουλου για την ύδρευση και αποχέτευση σε Άργος και Ναύπλιο
Ερώτηση κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα τα "Χρόνια προβλήματα στους τομείς αποχέτευσης και ύδρευσης σε Άργος και Ναύπλιο"

Αναλυτικά ο κύριος Βελόπουλος αναφέρει:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Οι πληροφορίες που καταφτάνουν από την ανωτέρω περιοχή κάνουν λόγο για τις δυσχερείς καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής περί το Άργος και το Ναύπλιο, εξαιτίας της μη σωστής διαχείρισης και των ελλείψεων στη διαχείριση και στην προστασία των υδάτινων πόρων της. 

Ο βιολογικός καθαρισμός Άργους - Ναυπλίου, ουσιαστικά, βρίσκεται εκτός λειτουργίας, καθώς, ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων έχει σαπίσει. Το αποτέλεσμα είναι, οι ακαθαρσίες να μολύνουν τον Αργολικό Κόλπο σε ένα σημείο του που χαρακτηρίζεται κλειστό. 

Παρά το γεγονός ότι, η περιοχή διαθέτει πλούσια υδάτινα αποθέματα, όπως π.χ. στον Ανάβαλο και στις πηγές της Λέρνης, οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό. 

Επισημαίνεται, δε ότι, οι πηγές της Λέρνης αποτελούν δυνητικές εστίες μόλυνσης, αφού έχουν εγκαταλειφθεί. Επιπλέον, όπως πληροφορούμαστε από ντόπιους κατοίκους, ακόμα και μικρά έργα προς εξυπηρέτηση των αναγκών προσωρινής άρδευσης, στα βόρεια χωριά του Δήμου Άργους - Μυκηνών, παρότι, τελικά, πραγματοποιήθηκαν, άργησαν πάρα πολύ να ολοκληρωθούν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στη διερεύνηση και εξακρίβωση των διαστάσεων του ανωτέρω προβλήματος, όπως αυτό έχει κλιμακωθεί στην άνω περιοχή, η οποία, σημειωτέον, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λόγω των αρχαιολογικών χώρων της και των παραθεριστικών θερέτρων της;

2. Προτίθεσθε να δώσετε οριστικές λύσεις: α) όσον αφορά στα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της άνω περιοχής β) όσον αφορά στο ζήτημα της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της άνω περιοχής και γ) όσον αφορά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μικρής έκτασης έργων απολύμανσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν στοιχειώδεις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας στις άνω αναφερόμενες πηγές της Λέρνης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ