ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος: Εκπαίδευση στο τεμαχισμό κρέατος με τηλεκπαίδευση

Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος: Εκπαίδευση στο τεμαχισμό κρέατος με τηλεκπαίδευσηΣτο πλαίσιο των μαθημάτων Τεμαχισμός Κρεάτων (Γ εξαμήνου σπουδών ) & Υγιεινής Τροφίμων οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας παρακολούθησαν σήμερα με τηλεκπαίδευση τον τεμαχισμό μεγάλων κομματιών κρέατος στα εργαστήρια της τουριστικής σχολής και κατόπιν την ασφαλή συντήρηση και αποθήκευσή τους .

Συγκεκριμένα οι καθηγητές Μαγειρικής Τέχνης κκ Κλειδαράς Γεώργιος και Λεμπετζής Κων/νος , λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στα εργαστήρια της σχολής, μεριδοποίησαν σε μαγειρικά κομμάτια τα μέρη από το μοσχαρίσιο μπούτι και το αλουαγιό ( καρέ) . 

Οι σπουδαστές τηλεκπαιδεύτηκαν στην επιδέξια από τους καθηγητές τους μεριδοποίηση και τεμαχισμό των: κόντρα καρέ, T bone steak, ribeye - entrecote , porterhouse steak, φιλέτο και παραφίλετο, τρανς, νουά, κιλότο, ποντίκι, καπάκι κλπ. Στην συνέχεια οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης παρακολούθησαν στην οθόνη τους από τους καθηγητές Μαγειρικής Τέχνης την διαδικασία συντήρησης τροφίμων Vacuum όπου αφαιρούμε τον αέρα από τη συσκευασία πριν σφραγιστεί. 

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η αφαίρεση του οξυγόνου με σκοπό την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του τροφίμου. Ως γνωστόν, η επαφή των τροφίμων με τον αέρα (και κατά συνέπεια με το οξυγόνο) είναι ο κύριος λόγος που τα τρόφιμα αλλοιώνονται. Με την αφαίρεση του αέρα, επιτυγχάνεται μέχρι και 6 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των τροφίμων! 

Τα συγκεκριμένα μαθήματα θεωρούνται ως βασικότατη εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών της Τουριστικής σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου για το A και Β έτος σπουδών και για τον λόγο αυτό η Δ/νση τη σχολής προμηθεύτηκε τα κατάλληλα μέρη του Βοδινού κρέατος ώστε να παρακολουθήσουν όλη την εξειδικευμένη εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια οι σπουδαστές από τον χώρο τους. 

Η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου σύμφωνα με τις υγειονομικές εξελίξεις συνεχίζει την τηλεκπαίδευση ( με ασφάλεια από το σπίτι για τους σπουδαστές μας) με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς χώρους για την διεξαγωγή των εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων, το έμπειρο διδακτικό προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή και συνδρομή του Υπ Τουρισμού προσδίδοντας τα μέγιστα οφέλη για την άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση των σπουδαστών μας.. 

Ο Διευθυντής ΙΕΚ Πελ/σου
Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ