ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ψήφισμα του Δήμου Επιδαύρου για τον θάνατο του Χρήστου Τσακαλιάρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:32:00 μ.μ. | | |
Ψήφισμα του Δήμου Επιδαύρου για τον θάνατο του Χρήστου Τσακαλιάρη
Ο Χρήστος Τσακαλιάρης γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννουλέϊκα και τελείωσε το Λύκειο του Λυγουριού. Το 1983 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών όπου και φοίτησε για ένα χρόνο και την επόμενη χρονιά συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Έμενε μόνιμα στο Λυγουριό με τη σύζυγό του Γεωργία Τουρλούκη και τα τρία του παιδιά.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τα κοινά και συμμετείχε σε πολλούς συλλόγους, φορείς και παρατάξεις

Από το 1992 μέχρι τον Απρίλιο του 2006 ήταν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννουλέïκων – Κοκκινάδας «Άγιος Γεώργιος» με αρκετά μεγάλη δραστηριότητα, ενώ με την πολύτιμη στήριξη των συμπατριωτών και συνεργατών του στο Σύλλογο οραματίστηκαν και υλοποίησαν την κατασκευή της πλατείας των Γιαννουλέϊκων με πόρους που προήλθαν από τις εκδηλώσεις και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.

Το 1994 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σαρρή για τον Δήμο Ασκληπιείου και είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Τη διετία 1995-1996 ήταν μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ασκληπιείου.

Από το 2000 μέχρι το 2002 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ασκληπιείου.

Από το 2000 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Αρκάδιος.

Το 2002 συμμετείχε στις Νομαρχιακές Εκλογές Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του Τάσου Σαλεσιώτη και κατέκτησε την 7η θέση με 1650 ψήφους.

Από το 2005 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Ασκληπιείου, μέχρι το 2010.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αργολίδας και Προεδρεύων για ένα μεγάλο διάστημα.

Μετά τη συνένωση των Δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου, έθεσε υποψηφιότητα στον ενιαίο Δήμο Επιδαύρου το 2010, όπου και αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Το 2014 έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘’Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου’’ και επικεφαλής τον Τάσο Χρόνη, όπου και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού, θέση στην οποία έμεινε έως το 2019.

Από το 2011 έως το 2014 ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το 2014 έως σήμερα ήταν μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου Επιδαύρου.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυγουριού

Ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα από το 1990 μέχρι το 1996. Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1997 και δίδασκε για τρία χρόνια στο Ενιαίο Λύκειο και στο Τ.Ε.Ε. Γαλατά Τροιζηνίας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα δίδασκε στο Ενιαίο Λύκειο Ασκληπιείου.

Άνθρωπος οξυδερκής, διορατικός και βαθιά δημοκράτης.

Με αγάπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο του, πάλεψε σκληρά και κατάφερε να συσταθεί ο Καλλικρατικός Δήμος Επιδαύρου τον οποίο και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Το μεγάλο κενό που αφήνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση αλλά κυρίως στους φίλους και συγγενείς του ας γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για όλους όσοι τον γνώρισαν.

Θερμά συλληπτήρια στη σύζυγο του και Αντιδήμαρχο Δήμου Επιδαύρου Γεωργία Τουρλούκη, στα παιδιά του Νίκο, Βαγγέλη και Μαριάννα, στη μητέρα του Γεωργία Τσακαλιάρη και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του. 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστασίου Χρόνη, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19.00΄, ύστερα από την αγγελία θανάτου του Χρήστου Τσακαλιάρη, ο οποίος υπηρέτησε ως Δήμαρχος επί τετραετία τον Καποδιστριακό Δήμο Ασκληπιείου και δημοτικός σύμβουλος Επιδαύρου επί 8ετία, εκτιμώντας την προσφορά του στον τόπο και ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Τσακαλιάρη, ιδιαίτερα δε, στην σύζυγο και στα παιδιά του 

-Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα στις 28/12/2020 σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του 

-Τα Δημοτικά Καταστήματα θα κλείσουν την 28/12/2020 κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας 

-Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντα 

-Να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Αναστάσιο Χρόνη

-Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού

-Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Επιδαύρου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ Κ. ΧΡΟΝΗΣ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΦΩΤΙΟΣ ΟΨΙΜΟΥΛΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ