ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς κάλαντα και με περιορισμένα ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα - Ισχύουν όλα τα μέτρα, θα ενταθούν οι έλεγχοι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:23:00 μ.μ. | | | | |
Χωρίς κάλαντα και με περιορισμένα ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα - Ισχύουν όλα τα μέτρα, θα ενταθούν οι έλεγχοι (βίντεο)
Για διαφορετικά Χριστούγεννα με αισθητή την παρουσία της αστυνομίας και αυξημένους ελέγχους ειδικά τα βράδια των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, μας προϊδέασε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως κάναμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά είπε και ξεκαθάρισε πως ούτε τα παραδοσιακά κάλαντα επιτρέπεται φέτος να βγουν να τα πουν παιδιά και μεγαλύτεροι, σημειώνοντας ότι δεν προβλέπεται σχετική μετακίνηση.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα εορταστικά τραπέζια δεν θα πρέπει να έχουν πάνω από εννέα άτομα και ότι αυτά πρέπει να προέρχονται από δύο οικογένειες το πολύ. Επανέλαβε επίσης τη σύσταση να περάσουμε τις γιορτές με τα ίδια άτομα.

«Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές» είπε και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.

Ακόμη υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

«Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και στην Ευρώπη», είπε και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων για την «προάσπιση των ανθρώπινων ζωών».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην λειτουργία των εκκλησιών για τις ημέρες αποκλειστικά των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ότι σε κάθε ενοριακό ναό επιτρέπονται το πολύ 25 άτομα, ενώ στους μητροπολιτικούς έως 50. Τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων προς κάθε κατεύθυνση.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ Βασίλης Ψωμάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ