Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Παράλιο Άστρος: Ένα γατάκι δεν φεύγει από το μνήμα των ανθρώπων που το φρόντιζαν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | | |
Παράλιο Άστρος: Ένα γατάκι δεν φεύγει από το μνήμα των ανθρώπων που το φρόντιζαν (βίντεο)
Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Σαββατοκύριακο Παρέα" προβλήθηκε η συγκινητική ιστορία με ένα γατάκι που ζει στο κοιμητήριο του Παραλίου Άστρους από τότε που πέθαναν οι ιδιοκτήτες του. Για το "γατάκι του κυρ Αντώνη" μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε απευθείας σύνδεση ο ιερέας της κωμόπολης π. Σταύρος Δελημανώλης, συγκινώντας τους συντελεστές της εκπομπής και τους τηλεθεατές.

Σύμφωνα με τον παπασταύρο οι δύο ηλικιωμένοι που είχαν υιοθετήσει το γατάκι οι αείμνηστοι "κυρ Αντώνης" και "κυρα Γιώτα" Ντούρου απεβίωσαν την άνοιξη του 2020, με διαφορά ενός περίπου μήνα μεταξύ τους. Πρώτα έφυγε η κυρα Γιώτα και μετά ο κυρ Αντώνης. Επειδή το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν είχε παιδιά και άμεσους απογόνους, το γατάκι έμεινε μόνο του μετά τον θάνατό τους με αποτέλεσμα να τους αναζητήσει και να ανακαλύψει το σημείο στο οποίο "βρίσκονταν" πλέον οι πρώην ιδιοκτήτες τους. Έκτοτε εγκαταστάθηκε στο μνήμα τους ενώ εδώ και μήνες τριγυρίζει και μέσα στο νεκροταφείο!

Όπως είπε ο ιερέας, πριν από τρεις μήνες όταν πήγε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο των γερόντων, μια κυρία με τον σύζυγό της -φιλοι του ζευγαριού- αναγνώρισε το γατάκι που βρισκόταν δίπλα τους στον τάφο, το πήρε αγκαλιά και με δάκρυα στα μάτια είπε στο ιερέα ότι πρόκειται για "το γατάκι του κυρ Αντώνη".

Εκτοτε ο παπασταύρος έχει φροντίσει να έχει συνεχώς νερό και τροφή ενώ πρόσφατα του έφτιαξαν κι ένα μικρό σπιτάκι μέσα στο κοιμητήριο για να προστατεύεται. Το γατάκι είναι πολύ ήμερο και κάθεται να το χαϊδεύει και να το αγκαλιάσει όποιος θέλει! 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή: 
 
Πηγή :astrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ