ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Επερώτηση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για τις κλημεντίνες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | |
Επερώτηση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για τις κλημεντίνες
Κύριε πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη

Για μια ακόμα χρονιά οι παραγωγοί κλημεντίνης βλέπουν το εισόδημα τους να καταστρέφεται ολοσχερώς λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την έξαρση της μονίλιας.

Για μια ακόμα χρονιά οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αργολίδας βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να κατρακυλούν, και βιώνουν απελπιστικές καταστάσεις

Για μια ακόμα χρονιά ο ΕΛΓΑ αρνείται να αποζημιώσει τους παραγωγούς , μη θεωρώντας την έξαρση της μονίλιας σαν κλιματολογικής αιτιολογίας, παρότι καλλιέργειες όπως το κεράσι και το σταφύλι που ζημιώνονται από παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες αποζημιώνονται κανονικά.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της ένωσης γεωπόνων Αργολίδας για το θέμα , που όλα τα παραπάνω τέθηκαν στον τότε διοικητή του ΕΛΓΑ , τους βουλευτές του νομού , τον τότε Αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων , που ήταν στην εκδήλωση. Τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει από τότε , αντίθετα τα δάκρυα για τα μάτια του κόσμου περισσεύουν από όλους.

Κατόπιν αυτών το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο και προφανές.

Θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία συνάντησης με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τον διοικητή του ΕΛΓΑ κκ Βορίδη και Λυκουρέντζο για να τους θέσετε το πρόβλημα και να διεκδικήσετε :

1) Την ένταξη της μονίλιας στις καταστροφές λόγω κλιματολογικών συνθηκών , για να αποζημιώνεται απ τον ΕΛΓΑ

2) Την άμεση ενίσχυση των πληττόμενων αγροτών είτε από τον ΕΛΓΑ , είτε από κρατικούς ή από κοινοτικούς πόρους

Οι επερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ