Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Το αίτημα για Νοσοκομείο στην Αργολίδα μετέφερε ο Π. Νίκας στον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. | | |
Το αίτημα για Νοσοκομείο στην Αργολίδα μετέφερε ο Π. Νίκας στον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη
Το κύριο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, είναι η κατασκευή σύγχρονου Νοσοκομείου στην Αργολίδα με 50 εκατ. ευρώ. Το αίτημα αυτό παρουσίασε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στον υφυπουργός Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Τρίπολη. 

Επιπλέον ο περιφερειάρχης ανέφερε στον υπουργό ότι η κατάσταση του τομέα της Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ρόδινη, ενώ ζήτησε και πάλι να εκπροσωπούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων, όπως επίσης να περάσει στις Περιφέρειες η ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας…


Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “ατά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι αυτή έχει διαθέσει μέχρι τώρα περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμει τον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο, στον αγώνα που δίνει εναντίον του κορονοϊού covid-19.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κατάσταση -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο περιφερειάρχης- “δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη”.

Παράλληλα, μετέφερε και προς τον υφυπουργό το κύριο αίτημα της Περιφέρειας -προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας-, το οποίο είναι η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, ένα έργο με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ.

Δεν παρέλειψε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, να επαναλάβει στον Β. Κοντοζαμάνη ότι θεωρεί “απαράδεκτο που η αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και δήμοι, δεν εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση να μην έχει γνώση σε πρώτο χρόνο των προβλημάτων που υπάρχουν κατά τόπους”.

Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως “θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αυτοί που έχουν απλώς οριστεί ως μέλη, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα, και να αντικατασταθούν με εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των πρωτευουσών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στα θέματα της υγείας στην περιοχή τους”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι “στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα αποτελεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη” και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικών να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η εν λόγω βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ