ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Πότε, που και πως εκτιμάται οτι θα γίνουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:55:00 μ.μ. | | |
Πότε, που και πως εκτιμάται οτι γίνουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Πελοπόννησο
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα όταν έρθουν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου για τον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη οι αρμόδιοι της 6ης υγειονομικής περιφέρειας στην οποία υπάγονται και οι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, όπου  πρόκειται να αναπτυχθούν συνολικά περισσότερα από 176 εμβολιαστικά κέντρα με ένα μεγάλο ποσοστό να αφορά και την Δυτική Ελλάδα.

Πέραν του δεδομένου, ότι οι πρώτες παρτίδες που θα φτάσουν στην περιοχή θα αφορούν στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού – η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για μέσα έως τέλη Ιανουαρίου του 2021, οι πολίτες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας θα κληθούν να υποβάλουν το αίτημα με τρεις τρόπους, την αποστολή SMS, μέσω διαδικτύου (online) και τηλεφωνικά, για να εμβολιαστούν.

Προαπαιτούμενο για να γίνουν όλα αυτά είναι η προμήθεια και στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής, σε ΄τι αφορά πρωτίστως στο εμβόλιο της Pfizer των αναγκαίων ψυγείων βαριάς κατάψυξης που απαιτούνται για την συντήρηση του .

Ο εμβολιασμός θα γίνεται δωρεάν ενώ για το ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην περιοχή , που θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς στο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπεται η έκδοση και απόδειξη σχετικών πιστοποιητικών.

Ο έλεγχος των δικαιούχων θα γίνεται από το κράτος μέσω ΑΜΚΑ και ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων τους.

Μετά τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων θα ακολουθήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού με την διαδικασία να εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες, και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Με ραντεβού για το εμβόλιο

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού μες τις αρμόδιες αρχές. Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές για ραντεβού: Είτε μέσω αποστολής SMS, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνου.

Το σχέδιο εμβολιασμού για τους οίκους ευγηρίας

Για οίκους ευγηρίας θα υπάρχουν 65 κινητές ομάδες που θα εμβολιάσουν και τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους.

Μέριμνα για το εμβόλιο στους πρόσφυγες

Μαζικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε 34 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σε 6 κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης καθώς επίσης και σε 8 προαναχωρησιακά κέντρα.

Εμβόλια σε 35 φυλακές της χώρας

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί στις 35 φυλακές όλης της χώρας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ