ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επιβάλλει φόρους και τέλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επιβάλλει φόρους και τέλη
Στην επιβολή τελών στα κοιμητήρια προχώρησε στο τελευταίο “δια περιφοράς” Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή Χρόνη. Την απόφαση στήριξε και η παράταξη Γαλάνη. Έτσι κοντά στο τέλος ταφής (50€) που υπήρχε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τώρα υπάρχουν και τέλος διατήρησης τάφου (10€/έτος), τέλος συντήρησης και ευπρεπισμού (10€/έτος), τέλος οστεοφυλακίου (5€/έτος) και τέλος ταφής σε ετεροδημότες (500€) κ.α. (ΑΔΑ: ΨΠΖ2ΩΡΨ-4ΘΩ).

Την ίδια στιγμή μόνο στην πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ το ποσοστό αύξησης των τετραγωνικών που δηλωθήκαν είναι 55%, δηλαδή ο Δήμος θα εισπράξει του χρόνου κατά 55% περισσότερα δημοτικά τέλη από αυτά και επιπλέον τα τέλη από τα κοιμητήρια. Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου που περιγράφτηκαν γλαφυρά τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τα μνημόνια αλλά συνεχίζουν και χωρίς αυτά. Έχουν δηλαδή σαν στόχο την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότηση προς τους Δήμους (ήδη μειωμένης κατά 70%) και την αναπλήρωσή της με κάθε λογής δημοτικούς φόρους. Από αυτούς ο λαός δεν θα γλιτώνει όχι μόνο όσο ζει αλλά και αφού πεθάνει.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε ακόμα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021. Και το θέμα αυτό η Δημοτική Αρχή επέλεξε να το περάσει δια περιφοράς. Επέλεξε μάλιστα ακόμα μία πρωτοτυπία: έστειλε email στους δημοτικούς συμβούλους την Τετάρτη το μεσημέρι (στις 14:17) καλώντας τους να κάνουν προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα μέχρι την Πέμπτη μη αφήνοντας ουσιαστικά χρόνο ούτε καν να ενημερωθούν από τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου αφού μπορούσαν να το κάνουν μόνο το πρωί της Πέμπτης και βέβαια κατόπιν ραντεβού. Επιπλέον δεν μας δόθηκαν ούτε οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων ούτε αφού τις ζητήσαμε. Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική αρχή θέλει να μετατρέψει την συζήτηση επί των θεμάτων, την αντιπαράθεση και τις προτάσεις μας αλλά και των άλλων δημοτικών συμβούλων σε απλή για την ίδια υπόθεση που θα τελειώνει με ένα κλικ. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τα συμβούλια να γίνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο που θα διασφαλίζει την ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων. Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας και το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε η δημοτική αρχή να ανταποκριθεί, αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα.

Οι διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή είναι τόσο απαξιωτικές προς το δημοτικό συμβούλιο που για να μάθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι εάν ένα θέμα ψηφίστηκε ή όχι και τι θέση πήραν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να περιμένουν να αναρτηθούν στο διαύγεια οι αποφάσεις… Τα δε πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων εξαφανισμένα από την ιστοσελίδα του Δήμου, τουλάχιστον από την έναρξη της λειτουργίας της καινούριας ιστοσελίδας που κόστισε χιλιάδες ευρώ και που τελευταία εμφανίζει σοβαρά προβλήματα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε θέσει τις προτεραιότητές μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, έργα στήριξης της μικρής αγροτικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης κλπ. Καλούμε τον λαό της Επιδαύρου να οργανωθεί και να διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου

Μπουρδάκος Ναπολέων Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ