ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Μαρία Ράλλη: Ζωντανεύουμε τα κτίρια μας !

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. | | |
Μαρία Ράλλη: Ζωντανεύουμε τα κτίρια μας !
Ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται σε μια περιοχή με πλούσια ιστορία και λαογραφία, την οποία ο ΔΟΠΠΑΤ θέλει να αναδείξει και να προβάλλει. Για το λόγο αυτό, αιτηθήκαμε από τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων Ιρίων, Νέας Τίρυνθας και Παναριτίου, την παραχώρηση των κτιρίων της πρώην κοινότητας Ιρίων, της παλιάς δεξαμενής Τίρυνθας και του Δημοτικού σχολείου Παναριτίου, με σκοπό αφενός την ανάδειξη των τοπικών λαογραφικών θησαυρών και αφετέρου το ζωντάνεμα των συγκεκριμένων κτιρίων. 

Στο τελευταίο συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΤ αποδεχθήκαμε με χαρά την θετική απόφαση των τοπικών συμβουλίων και από δω και μπρος μέλημα μας είναι να την υλοποιήσουμε, όπως την σχεδιάσαμε.

Αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας την ιστορικότητα, τα έθιμα, την παράδοση, τον πολιτισμό, την λαογραφία της κάθε περιοχής θα προχωρήσουμε και στη λειτουργία εικαστικών εργαστηρίων και λοιπών δραστηριοτήτων.

Οι νέοι αυτοί χώροι που θα δημιουργηθούν δεν θα έχουν τοπικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς, αλλά θα αγκαλιάζουν όλους τους δημότες. 

Εδώ θα ήθελα καταρχήν, αφού ευχαριστήσω τους προέδρους κ. Ανδριανό Καλλιάνο , κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο , κ. Αντωνη Χριστόπουλο και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων , να διαβεβαιώσω όλους ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν όλοι πρωταγωνιστικό ρόλο με κοινό στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προβολή της εκτός των συνόρων του Δήμου μας. 

Αξίζει να σημειωθεί , όπως γνωρίζουν οι αρμόδιοι, ότι είναι σε εξέλιξη αντίστοιχες διαδικασίες και για κτίρια στην πόλη μας και για το Δημοτικό Σχολείο στο Μάνεση και στη Μιδέα.
Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους συνεργάτες και συμμάχους.

Θεσμικοί και ενεργοί δημότες δουλέύουμε για να κρατήσουμε την πόλη μας και όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων " ζωντανό κύτταρο " Πολιτισμού , Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού .

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ