ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι ο «Dalgona Coffee» που τρέλανε τους Έλληνες και έκανε ρεκόρ στις αναζητήσεις της Google (συνταγή - βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | | |
Τι είναι ο «Dalgona Coffee» που τρέλανε τους Έλληνες και «σκαρφάλωσε» στις αναζητήσεις της Google (συνταγή -βίντεο)
Τις δεκάδες ημέρες εγκλεισμού οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο πήραν φωτιά. Την τιμητική του σύμφωνα με τη Google για την Ελλάδα εκτός από δίδυμο Τσιόδρας – Χαρδαλιάς, τον κορωνοϊό και το E-class είχε ο καφές Dalgona.

Η φράση «Dalgona Coffee» ήταν τελείως άγνωστη για τις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, τότε οι χρήστες άρχισαν διστακτικά να την πληκτρολογούν. Από τότε η συνταγή σιγά – σιγά άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής. Στο YouTube ανέβηκαν χιλιάδες βίντεο με οδηγίες όπως επίσης και συμβουλές.

Η πρωτιά του Dalgona Coffee

Αν και νομίζαμε πως όλοι οι Έλληνες ειδικά στην πρώτη καραντίνα έφτιαχναν ψωμί (το αποδείκνυαν άλλωστε οι φωτογραφίες που ανέβαζαν στο διαδίκτυο) τελικά τα αρτοποιήματα «νίκησε» ο Dalgona Coffee που αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία των συνταγών.

Ο εν λόγω καφές που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «το ρόφημα της καραντίνας» έχει νοτιοκορεάτικη καταγωγή αλλά μοιάζει λίγο με τον φραπέ.

Πώς φτιάχνεται

Η συνταγή είναι απλή. Χτυπάτε ίσες αναλογίες σκόνης στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και ζεστού νερού μέχρι να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια τον ρίχνετε σε ένα ποτήρι με κρύο ή ζεστό γάλα.

Εάν θέλετε η συνταγή να γίνει πιο «ψαγμένη» μπορεί να διακομίσετε με σκόνη καφέ, κακάο και να προσθέσετε
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ