ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: 400 περίπου τεστ έγιναν σήμερα και δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό!

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: 400 περίπου τεστ έγιναν σήμερα και δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό!
"Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ι. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, υπήρξε σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης και επισημάνθηκαν ιδιαίτερες διευκρινήσεις γύρω από τη νέα ΚΥΑ. Επισυνάπτω το ΦΕΚ 53/Β/13-1-2021 για να μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν έως 18/1/2021 για το Νομό Αργολίδας", τονίζει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μλτέζος.
 
Ο κύριος Μαλτέζος τόνισε επίσης: "Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών με την κοινή υπουργική απόφαση λόγω της πολυεστιακής εμφάνισης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του Νομού παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αργολίδα. Το ολικό lockdown ενέχει οπωσδήποτε προληπτικό χαρακτήρα και χρειάζεται από όλους μας σύνεση και ατομική ευθύνη για να επανέλθουμε στην καλή εικόνα που διατηρούσε ο Νομός μας, ώστε να μπορούμε να ευελπιστούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο 15/1/2021 προκειμένου να εξεταστούν νέα δεδομένα από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. 

Έλαβα την επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι θα εξασφαλιστούν τις επόμενες ημέρες πολύ περισσότερα rapid tests προκειμένου να ελεγχθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργολίδας. 

Επικοινώνησα επίσης σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μαζί με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στην Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μας μονάδες.

Βρέθηκα δίπλα στην ΚΟΜΥ Αργολίδας στην περιοχή του Άργους όπου γίνονται προσπάθειες για λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων για τον κορωνοιό. Το πλέον ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι σε 400 περίπου τεστ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό!

Όλοι αποζητάμε την ανθρώπινη επικοινωνία, χρειάζεται όμως σωφροσύνη. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς μας γι΄αυτό θέλω όλοι να έχουμε κουράγιο, αντοχή και υπομονή και πιστεύω ειλικρινά ότι όλα θα πάνε καλά."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ