ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Κάλεσμα της Περιφέρειας σε 8 Δημάρχους για τη χάραξη της στρατηγικής της Πολιτιστικής Διαδρομής Πελοποννήσου “Μορέας”

Κάλεσμα της Περιφέρειας σε 8 Δημάρχους για τη χάραξη της στρατηγικής της Πολιτιστικής Διαδρομής Πελοποννήσου “Μορέας”
Στο νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να εντάξει την Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου «Μορέας», την οποία έχει σχεδιάσει το Σωματείο “Διάζωμα”, με πρόεδρο τον Σταύρο Μπένο, με οκτώ πόλους ευρύτερες περιοχές πόλεων με αδιάλειπτη πολιτιστική πορεία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους Δήμους που εντάσσονται στους οκτώ πόλους, οι οποίοι είναι η Κόρινθος, η Νεμέα, το Άργος, η Τρίπολη, η Μεγαλόπολη, η Μεσσήνη, η Πύλος και η Σπάρτη, να υποβάλουν τις προτάσεις τους, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, για τη χάραξη της στρατηγικής της Πολιτιστικής Διαδρομής Πελοποννήσου “Μορέας”.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: Σε διαβούλευση για τη στρατηγική ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) “Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου” καλούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι 12 Δήμοι της, οι οποίοι προτείνεται να αποτελέσουν τους πόλους της εν λόγω Διαδρομής.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη σχετική του επιστολή προς τους Δήμους Κορίνθου, Άργους – Μυκηνών, Νεμέας, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Σπάρτης, Μεσσήνης, Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Σικυωνίων, Επιδαύρου και Ναυπλιέων γνωστοποιεί ότι η Περιφέρεια προγραμματίζει την ένταξη της εν λόγω ΟΧΕ στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με στόχο “τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού. Καλεί δε τους πιο πάνω Δήμους να διατυπώσουν, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τις παρατηρήσεις τους […]”.

Η πρόταση για το σχεδιασμό της «Πολιτιστικής Διαδρομής ΜΟΡΕΑΣ» προέκυψε το 2018 μετά τη διαπίστωση από το “Διάζωμα” της πληθώρας αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονταν ή ήταν σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τις πρωτοβουλίες αυτές απουσίαζε έντονα το κυρίαρχο συνεκτικό-ενοποιητικό στοιχείο. Η «Πολιτιστική Διαδρομή “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις» ήταν η πρόταση του “Διαζώματος” για τη μετουσίωση όλης της προίκας και της δυναμικής της Πελοποννήσου που θα λειτουργούσε ως μια «ομπρέλα» που, αφενός, θα αγκάλιαζε όλες τις πρωτοβουλίες, και, αφετέρου, θα τους προσέδιδε μια ενιαία ταυτότητα.

Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ