ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Αργολίδα: Προβληματισμός για τη χυμοποίηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Προβληματισμός για τη χυμοποίηση
«H Αργολίδα είναι πίσω στις πωλήσεις πορτοκαλιού σε σχέση με την περασμένη χρονιά» δηλώνει ο Γιάννης Δημάκης, διευθυντής επί σειρά ετών στις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της ΕΑΣ Αργολίδας.

 Όπως εξηγεί, η χυμοποίηση είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Δημάκης επισημαίνει ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα η κοπή των πορτοκαλιών για χυμό. «Προς το παρόν, παίρνουμε μόνο τα σκάρτα των συσκευαστηρίων. Επειδή όμως τα συσκευαστήρια δουλεύουν λιγότερο, τα σκάρτα είναι λιγότερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Είναι σαφές ότι θα πάμε πίσω χρονικά», σημειώνει.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, ο κ. Δημάκης εξηγεί ότι «δεν προβλέπεται να υπάρξει αύξηση στην τιμή της χυμοποίησης. Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε μία πολύ μικρή αύξηση, οριακή. Αυτήν τη στιγμή, αγοράζουμε με 8 λεπτά», υπογραμμίζει.

Τέλος, σε ό,τι έχει σχέση με την πρόσβαση στις αγορές, αναφέρει πως «μπαίνουμε στη σεζόν με αποθέματα από πέρσι. Το περασμένο καλοκαίρι χάσαμε 3 εκατ. ευρώ πωλήσεων λόγω της μείωσης του τουρισμού. Είναι νωρίς για προβλέψεις. Αυτήν τη στιγμή η αγορά πιέζεται από δύο παράγοντες, από τη μεγάλη παραγωγή μικρόκαρπων στην Ισπανία και από τη δραματική υποτίμηση της τουρκικής λίρας».

Πηγή: typosonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ