ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!
Δεν πέρασε καλά καλά μια εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και η γύμνια στην έλλειψη προστασίας στα σχολεία κάνει και πάλι με τραγικό τρόπο την εμφάνισή της. Πρώτα ο κορονοϊός, τώρα ο καιρός!

Το πρωί της Δευτέρας επικράτησε σύγχυση στις σχολικές μονάδες της περιοχής σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ενώ οι μαθητές και οι δάσκαλοι ήταν κανονικά στις τάξεις τους οι Δήμοι έβγαλαν ανακοινωση να κλείσουν οι σχολικές μονάδες, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Απλά κοροιδεύουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ειδοποιήσουν γονείς, που ήδη βρίσκονταν στη δουλειά τους, να διώξουν παιδιά.... Τα προβλήματα με τους μεταφερόμενους μαθητές, με τα λεωφορεία και τα ταξί, μεγάλα.

Και στο τέλος καλούν τους δασκάλους και τους μαθητές να κάνουν τηλεκπαίδευση μέσα στο μεσημέρι.Είναι ανεπίτρεπτο, η λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» να αξιοποιείται για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται «έκτακτες» εκτός πανδημίας ανοίγοντας δρόμο για την αυθαίρετη γενίκευσή της.

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και χωρίς καμιά στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Η αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να είμαστε κοντά στους μαθητές μας για αρκετούς μήνες μιας και η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έπαιρναν (και ακόμα δεν παίρνουν) μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός να ερμηνεύουν κατά το δοκούν μια υπουργική απόφαση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα και μάλιστα αυτοί που δεν πήραν κανένα μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια!

Για μια ακόμη φορά φαίνεται πιο καθαρά στον καθένα πως αξιοποιεί το κράτος και η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας. Είναι το όχημά τους για να ανοίξουν επικίνδυνους δρόμους για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.



Το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να σταματήσει αυτές τις παλινωδίες. Ας κοιτάξει να εξασφαλίσει ανοικτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες!

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος όπως μας λογαριάζουν, αφήνοντάς μας απροστάτευτους.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απαράδεκτη προφορική οδηγία «Γκίκα» ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος για παρόμοιες και χειρότερες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

· Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να υποχρεωθεί σε «τηλεκπαίδευση» σε περιπτώσεις που τα σχολεία δεν είναι κλειστά λόγω πανδημίας.

· Ζητάμε από τον Σύλλογο να καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη υπουργική απόφαση που γενικεύει την «τηλεκπαίδευση» και εκτός πανδημίας.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ