ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τι απάντησε ο Βορίδης στον Βελόπουλο για τον Ερασίνο ποταμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. | | | |
Τι απάντησε ο Βορίδης στον Βελόπουλο για τον Ερασίνο ποταμό
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απάντησε σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την προστασία και ανάδειξη του Ερασίνου ποταμού στη Νέα Κίο Αργολίδας

Όπως αναφέρει ο υπουργός η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων και καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ως προς το ύψος των εσόδων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών τους.

«Ειδικότερα, για το έτος 2020 αποδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους Κ.Α.Π. ποσό ύψους 6.580.000,00 €, για την κάλυψη δαπανών συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί στην Περιφέρεια και για το τρέχον έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχει εκδώσει την με αριθμ. πρωτ. 14576/24-07-2020 Πρόσκληση ΑΤ06 με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» (Α.Δ.Α.: ΨΤΤΡ46ΜΤΛ6-ΦΨΨ) όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκ μέρους του Δήμου Άργους Μυκηνών Αργολίδας δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην Πρόσκληση, για περιοχές εντός αστικού ιστού στο πλαίσιο των κατωτέρω Μέτρων:

- Μέτρο IV: Παρεμβάσεις αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, αποκατάστασης και επανάχρησης για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

- Μέτρο V: Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών περιοχών και του οικιστικού περιβάλλοντος».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ