ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την Μετεκπαίδευση εργαζομένων – ανέργων στον Τουρισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. | | | | |
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την Μετεκπαίδευση εργαζομένων – ανέργων στον Τουρισμό
Ξεκινούν οι αιτήσεις σήμερα στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης ( Άργους) του Υπ Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων και απόκτηση δημοσίου Πιστοποιητικού – τίτλου. Μια σημαντική αλλαγή έχει φέτος η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού. 

Με απόφαση του Υπ Τουρισμού, διπλασιάστηκε η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το διάστημα του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, μέχρι τους 18 μήνες. Στο κεντρική ιστοσελίδα του Υπ Τουρισμού ( www.mintour.edu.gr) έχει αναρτηθεί ο σύνδεσμος με την ένδειξη ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021 όπου οι ενδιαφερόμενοι-νες εφόσον λάβουν γνώση των οδηγιών δημιουργούν λογαριασμό με το μέιλ τους και εισάγουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με τις επιθυμίες τους ( πόλη και ειδικότητα) και τα σχετικά δικαιολογητικά τους. 

Στο ίδιο σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες καθώς και η προκήρυξη με τις ειδικότητες ανά πόλη, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά αλλά και την διαδικασία κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης. 

Για την Πελοπόννησο έχουν προγραμματιστεί 8 τμήματα στις ακόλουθες πόλεις: Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα με την εκπαιδευτική επιμέλεια και εποπτεία της Τουριστικής σχολής Άργους .. Οι ειδικότητες με τις κατηγορίες των κλάδων που μπορούν να κάνουν αίτηση στα τμήματα μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους είναι για τον Επισιτισμό: Εστίαρχος (Maitre), Υπομαίτρ (Sous-Maitre), Αρχισερβιτόρος (Captain ),Σερβιτόρος ΤραπεζαρίαςΣαλονιού ή Ορόφων (θαλαμηπόλος), Σερβιτόρος – Σερβιτόρος Bar, Βοηθός Σερβιτόρου, Ταμίας – Ελεγκτής (Ταμπλίστας), Μπάρμαν και Βοηθός Μπάρμαν και για την Οροφοκομία: Προϊστάμενος/η Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων, Προϊστάμενος/η - Λινοθήκης και πλυντηρίου, Καμαριέρα Οροφοκόμος (Βαλές). 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος.. Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι στα τηλ της σχολής ( 2751020115 & 20127) 

Άργος 7/01/2021 
Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ