ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Κεραμέως: Εμβολιασμός των εκπαιδευτικών πριν τον γενικό πληθυσμό - Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | | | |
Κεραμέως: Εμβολιασμός των εκπαιδευτικών πριν τον γενικό πληθυσμό - Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων
Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την ερχόμενη Δευτέρα.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε πως θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, είπε πως θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ, όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Παράλληλα, είπε πως θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, ώστε να υπάρξει μια εικόνα», εξήγησε και προσέθεσε πως η πλατφόρμα θα λειτουργεί και για τους μαθητές του λυκείου. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, συμπλήρωση η υπουργός, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ