ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αλλαγή στο καθεστώς περιορισμών στις λαϊκές αγορές ζητάει η Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:20:00 μ.μ. | | |
Αλλαγή στο καθεστώς περιορισμών στις λαϊκές αγορές ζητάει η Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών
Να αλλάξει το καθεστώς περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζεται στις λαϊκές αγορές στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής διάδοσης του νέου κορωνοϊού covid-19 ζητεί η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Η Ομοσπονδία ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ζητεί “απόσυρση του αναποτελεσματικού μέτρου των μεγάλων κενών και του 50% της συμμετοχής πωλητών λαϊκών αγορών, την επαναφορά των δύο μέτρων απόστασης από πάγκο σε πάγκο, ώστε να δραστηριοποιούνται περισσότεροι παραγωγοί και να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή, τον μαρασμό της ευρύτερης επαρχίας των παραγωγών της Περιφέρειάς σας” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην εν λόγω επιστολή της προς τους περιφερειάρχες της χώρας και τους αρμόδιους για τα αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη , οφείλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των χιλιάδων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας σας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την διάθεση των Προϊόντων που παράγουν, αφού με το μέτρο του 50% Συμμετοχής δουλεύουν στις Λαϊκές Αγορές τις μισές και λιγότερες ημέρες και χάνονται πολύτιμες θέσεις εργασίας με την Τεράστια Απόσταση των 5 μέτρων από Πάγκο σε Πάγκο. 

Οι Λαϊκές Αγορές λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους και ακολουθούν πιστά τα πρωτόκολλα, καθώς τηρούμε τα Μέτρα με την χρήση Μάσκας, Γαντιών και Αντισηπτικών. Είναι ΑΝΤΙΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ το μέτρο της μεγάλης απόστασης 5 μέτρων από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ, αφού φέρνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτέλεσμα του ζητούμενου και οι Καταναλωτές συνωστίζονται στους λιγότερους πάγκους που ανοίγουν στις Λαϊκές Αγορές. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα, του κ. Μόσιαλου και του κ. Μαγιορκίνη 

-ενώ το 86% των μεταδόσεων του ιού γίνεται σε κλειστούς χώρους, 

-ενώ η μεταδοτικότητα σε κλειστούς χώρους είναι από 10 έως και 19 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απ’ ό,τι σε ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στο 87,5% των περιπτώσεων συγχρωτισμού σε ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ 

Στις Λαϊκές Αγορές που είναι Ανοικτοί Χώροι, με τα 5 μέτρα κενό, χάνονται πολύτιμες θέσεις εργασίας για τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ με αποτέλεσμα: 

-Μεγάλη Έλλειψη Προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, 

-Οι Παραγωγοί πετάνε τα προϊόντα αφού δεν μπορούν να τα διαθέσουν δραστηριοποιούμενοι τις μισές και λιγότερες ημέρες την Εβδόμαδα, 

-Μηδενισμός του Ανταγωνισμού – Αύξηση των Τιμών, 

-Αδυνατούν οι παραγωγοί την συνέχιση της Καλλιέργειας με τεράστια πτώση της Αγροτικής Οικονομίας, Υπερχρέωση των Αγροτών σε Γεωπόνους, για Εφόδια, Σπόρους, Φυτοφάρμακα, Δημόσιο κ.λ.π. 

ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβαση σας, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ των Μεγάλων Κενών και του 50% της Συμμετοχής των Πωλητών Λαϊκών Αγορών την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των 2 μέτρων ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ από ΠΑΓΚΟ σε ΠΑΓΚΟ, ώστε να δραστηριοποιούνται περισσότεροι Παραγωγοί και να αποφύγουμε την Οικονομική Καταστροφή, τον Μαρασμό της ευρύτερης Επαρχίας των Παραγωγών της Περιφέρειας σας. Για το Δ.Σ. 


Ο Πρόεδρος Μόσχος Παντελής 

Ο Γεν. Γραμματέας Μπάκας Χρήστος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ