ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Μίνι καλοκαιράκι στην καρδιά του Χειμώνα - Η φύση "ξελογιάστηκε" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | | |
Μίνι καλοκαιράκι στην καρδιά του Χειμώνα - Η φύση "ξελογιάστηκε" στο Ναύπλιο
Ο καιρός συνεχίζει τα δικά του τερτίπια και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αφού από σήμερα ανεβαίνει η θερμοκρασία και εν ολίγοις θα έχουμε ένα μίνι καλοκαιράκι μέσα στον χειμώνα! Ενδεικτικές είναι και οι εικόνες σε παραλία του Ναυπλίου όπου... η φύση "ξελογιάστηκε" από την καλοκαιρία!!!
Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ο καιρός όμως δεν φαίνεται να συμβαδίζει με το ημερολόγιο, κάθε άλλο μάλιστα αφού αυτό το Σαββατοκύριακο μας θυμίσει κάτι από καλοκαίρι με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται αρκετούς βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 
"Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα καλά οργανωμένο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ιβηρική χερσόνησο το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά βορειοανατολικά θα παρασύρει στην πορεία του πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Η όλη αυτή εξέλιξη χωρίζει τη χώρα μας από σήμερα σε δύο τμήματα. Από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια ο καιρός θα θυμίζει τελείωμα χειμώνα προς Άνοιξη ενώ νοτιότερα τελείωμα Άνοιξης προς Καλοκαίρι. 
Μια τέτοια ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογική αν βρισκόμασταν στο Πάσχα, για Ιανουάριο μήνα όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν φυσιολογική όχι όμως και πρωτόγνωρη με την έννοια ότι και στο παρελθόν έχουμε ζήσει ανάλογες καιρικές καταστάσεις και αν δεν με προδίδει η μνήμη μου τον Δεκέμβριο του 2010 πρέπει να ζήσαμε μια αντίστοιχη ατμοσφαιρική κυκλοφορία." τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με  ανάρτησή του στο Facebook

Για πόσο ακόμα θα αγνοείται ο χειμώνας στη χώρα μας

Το πρώτο χτύπημα των πολικών αερίων μαζών το αναμένουμε στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου. Οι πολικές αέριες μάζες καθώς θα αλληλεπιδράσουν με την θάλασσα της Αδριατικής θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στη χώρα μας κι έτσι στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένουμε κακοκαιρία με αρκετές βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Το δεύτερο χτύπημα των πολικών αερίων μαζών το αναμένουμε στο διάστημα 20 με 26 Ιανουαρίου με τις πολικές αέριες μάζες αυτή τη φορά να μας έρχονται από την Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση το βαρομετρικό χαμηλό θα οργανωθεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με την Αττική να εμφανίζεται πιο ευνοημένη σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις. Αυτός ο τύπος καιρού δίνει πολύ κρύο σε όλη τη χώρα τα χιόνια όμως εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ