ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Να πληρώσει κανονικά τα δάνειά της η Νέα Δημοκρατία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | |
Γ.Γκιόλας: Να πληρώσει κανονικά τα δάνειά της η Νέα Δημοκρατία
Τη λογική από τον «Άννα στον Καιάφα» ακολούθησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζαββός απαντώντας σε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υποβλήθηκε από μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το εάν και πως αποπληρώνονται τα δάνεια του Κόμματος της Ν.Δ. που έχουν υπερβεί κατά πολύ το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη ερώτηση που κατατέθηκε με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Παύλο Πολάκη και συνυπογράφοντες άλλους 56 βουλευτές, μεταξύ αυτών και τον Γιάννη Γκιόλα, από τις 6-11-2020, απαντήθηκε μόλις σήμερα 11-1-2021 είχε την τύχη και το περιεχόμενο ομοίων ερωτήσεων που είχαν κατατεθεί και στο παρελθόν, αφού αρκέστηκε σε αναφορά γενικών θέσεων και ακολουθητέων τραπεζικών πρακτικών χωρίς καμία ειδικότερη, αναλυτική ή έστω επεξηγηματική αναφορά για την πορεία διαχείρισης του γνωστού υψηλότατου δανείου που το διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν απαντά καν αν εξυπηρετείται, ποιο το ύψος του, αν έχει τροποποιηθεί κλπ, αρνούνται δε να καταθέσουν τις σχετικές δανειστικές πράξεις και τυχόν νεώτερες σχετικές συμβάσεις.

Είναι να απορεί κανείς με την θρασύτητα και την προκλητικότητά τους να μην απαντούν και να εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν την αλήθεια.

Θαυμάστε αιτιολόγηση της άρνησης να απαντηθεί η σοβαρότατη ερώτηση που υποβάλλαμε και έχει ιδιαίτερο πολιτικό και θεσμικό ενδιαφέρον σχετιζόμενη με την πορεία του Κοινοβουλευτισμού και εν τέλει με την διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την ύπαρξη της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«…Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καθορίσει υποχρεώσεις.. διοικητικών οργάνων που ελέγχουν την επάρκεια και την τήρηση των διαδικασιών αυτών και δεν υπεισέρχονται στους όρους και τις προυποθέσεις εξατομικευμένων δανειοδοτήσεων» και συνεχίζοντας ρίχνει πέπλο σιγής, συγκάλυψης και απόκρυψης αναφέροντας ότι:

«… Επομένως δεν εξετάζεται η χορήγηση επιμέρους πιστοδοτήσεων και η ροή των δανειακών κεφαλαίων, ούτε καθορίζεται η διάθεση ανάληψης κινδύνου από κάθε εποπτευόμενο ίδρυμα».

Η Τράπεζα της Ελλάδος μάλιστα με το από 798-8-12-2020 σχετικό έγγραφό της που είναι συνημμένο στην απάντηση του κ. Ζαββού, ρίχνοντας το φύλλο συκής καταλήγει ως εξής:

«…δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται αρμοδίως, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 4261/2014, καλύπτονται από υπηρεσιακό –επαγγελματικό απόρρητο».

Ήρθε λοιπόν κι έδεσε η τακτική της απόκρυψης της δανειοδότησης του Κυβερνητικού κόμματος της Ν.Δ.!

Είναι προκλητική και η τακτική της τελευταίας (Ν.Δ.) που δεν ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τον υφιστάμενο δανεισμό της, το ύψος της μεγάλης οφειλής της και αν εξυπηρετούνται και πότε θα πληρώσουν τελικά την οφειλή τους!

Τα υπεύθυνα και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν και υποχρεούνται έναντι του Ελληνικού λαού να λογοδοτούν και να παρουσιάζουν δημόσια και με απόλυτη διαφάνεια την διαχείριση των οικονομικών τους, ιδιαιτέρως δε τη διαχείριση των δανείων τους.

Οποιαδήποτε αντίθετη συμπεριφορά τους, συνιστά ωμή περιφρόνηση στους θεσμούς, τη διαφάνεια και αυτή τη Δημοκρατία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ