Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ελληνική Λύση: Ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης αρχαιολογικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. | |
Ελληνική Λύση: Ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης αρχαιολογικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Άργους
Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή η Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης αρχαιολογικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Άργους».

Κυρία Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε από τοπική ιστοσελίδα διαδικτύου, αμέτρητα είναι τα παραδείγματα αδιαφορίας και αναλγησίας, που παρατηρούνται και καταγράφονται τελευταία σε αρχαιολογικά μνημεία, στην ευρύτερη περιοχή του Άργους. Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στα Πολυάνδρια, στην οποία περιοχή, ανενόχλητα, μπαζώνουν ιδιώτες με οικοδομικά υλικά, στην καταστροφή του Κοντίτου, στο μπάζωμα των τειχών εκτροπής του Ξεριά και τέλος, στη μετατροπή των Μυκηναϊκών τάφων σε πάρκινγκ και μπαξέ. Πρόσφατο, δε, παράδειγμα αδιαφορίας και αποστασιοποίησης ήταν η πρόσκρουση αυτοκινήτου στα κάγκελα της Αρχαίας Αγοράς, όπου έκτοτε, τα εν λόγω κρέμονται στον αέρα και είναι κίνδυνος θάνατος για τους διερχόμενους. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την προστασία, αξιοποίηση και αποκατάσταση των πολύτιμων πολιτιστικών μνημείων της περιοχής του Άργους και ποιες μεθοδευμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις θα δρομολογήσετε, που θα σηματοδοτήσουν την αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας την, ταυτόχρονα, σημείο αναφοράς και καθρέφτη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ