ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Φιάσκο της Κυβέρνησης η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:52:00 μ.μ. | | | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Φιάσκο της Κυβέρνησης η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας
Παρά την έντονη ανησυχία των λοιμοξιωλόγων για την επέλαση ενός τρίτου και βαρύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να υιοθετεί ανερμάτιστες αποφάσεις και μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών.

Το κυβερνητικό αλαλούμ σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, η αδυναμία ελέγχου και τήρησης των μέτρων στις εκκλησίες τη μέρα των Θεοφανίων, ο ελλειπής σχεδιασμός για ταχείς διαδικασίες εμβολιασμών αποδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με «ανεμελιά» την πανδημία με κίνδυνο δυστυχώς να μετατρέψει όχι μόνο τη Θεσαλλονική αλλά όλη τη χώρα σε Μπέργκαμο.

Η κυβέρνηση, πούλησε ελπίδα επενδύοντας στο εμβόλιο, αδιαφόρησε για τη λήψη μέτρων που θα συγκρατούσαν την πανδημία και θα στήριζαν την κοινωνία και τώρα σύρεται σε μια πολιτική σύγχυσης του «βλέποντας και κάνοντας». Μπροστά στην ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, απαντάει με περιοριστικά μέτρα δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία.

Την ίδια ώρα, το αφήγημά της για ενίσχυση του ΕΣΥ, καταρρέει μέρα με τη μέρα. Συνεχίζει να μετακινεί γιατρούς από μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας για να στηρίξουν τη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου αγκομαχούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων ενώ πολλές περιοχές της Αττικής αρχίζουν να παρουσιάζουν μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και η ζήτηση για κλίνες ΜΕΘ αυξάνεται.

Με τον ίδιο τρόπο, καταρρέει η μεγάλη επιτυχία της πολυδιαφημιζόμενης εμβολιαστικής εκστρατείας. Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών για αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών, παρουσιάζοντας εκ των υστέρων ένα σχέδιο τριών φάσεων, αποτελεί σαφή παραδοχή του φιάσκου. Ένα φιάσκο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε, παραδεχόμενος ότι τελικά τα εμβόλια είναι πολύ λίγα και οι διαθέσιμες δομές εμβολιασμού περιορισμένες. Στην πραγματικότητα, το μόνο σχέδιο που κατάφεραν να υλοποιήσουν ήταν αυτό των εμβολιασμών των «υμετέρων».

Η περίοδος όμως χάριτος για την κυβέρνηση σιγά-σιγά τελειώνει. Η ανασφάλεια που προκάλεσε η πανδημία στους πολίτες δε μπορεί πλέον να αποτελεί σωσίβιο για τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του. Και σίγουρα, ο κατ’ επίφαση ανασχηματισμός σε καμία περίπτωση δε μπορεί να σώσει τον κ.Μητσοτάκη από τη φθορά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ