ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας: Να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης του Νηπιαγωγείου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας: Να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης του Νηπιαγωγείου
Συνάδελφοι/-ισσες,
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τροποποιείται η ώρα αποχώρησης των μαθητών που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13:00 στις 13:10, αγνοώντας τις συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου. 

Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στις οικογένειες των μαθητών. Πάρθηκε δε αιφνιδιαστικά χωρίς καμία συζήτηση ή συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς τους αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως αυτές έχουν επηρεαστεί από την πανδημία.


Επίσης, η κυβέρνηση αγνοεί ότι οι νηπιαγωγοί εργάζονται χωρίς καμία δυνατότητα διαλείμματος και ασκούν πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα, διοικητικά και καθήκοντα επιτήρησης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία να προωθεί αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων στα μέσα του σχολικού έτους δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση σε οικογένειες που έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν ρυθμίσει το ζήτημα της παραλαβής των μαθητών κατά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος.


Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ