ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Ναυπλιέων: Η ανέγερση του νέου Κέντρου Πολιτισμού από την Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο είναι όνειρο όλων των δημοτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 μ.μ. | |

Η επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων στον πολιτισμό σχεδιάζει και υλοποιεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα μπορεί να στεγάσει υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις ,θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες και εκθέσεις.

 

Αποτυπώθηκε με την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος για το 2021 στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2020 το μελετητικό στάδιο για ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Πόλη Κούρτη σε οικόπεδο του Δήμου Ναυπλιέων με χρήση «κτίρια πολιτισμού».

 Η επταμελής μελετητική ομάδα αποτελούμενη από αρχιτέκτονες, πολιτικό μηχανικό, σχεδιαστή θεατρικού φωτισμού, μηχανολόγο μηχανικό σύμβουλο βιοκλιματικού σχεδιασμού , μηχανολόγο μηχανικό – μελετητή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, μηχανολόγο μηχανικό – διδάκτορα στη σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών ΕΜΠ στον τομέα ακουστικής, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες να εργάζεται έτσι ώστε σύντομα να μας παρουσιάσει σχέδια για ένα Κέντρο Πολιτισμού 500m2 περίπου, με επιπλέον βοηθητικούς χώρους , περιβάλλοντα χώρο και υποδομές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν παραστάσεις και εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου υποστηρίζοντας και την παραγωγή τους. Οι δε βοηθητικοί χώροι θα μπορούν να στεγάσουν δραστηριότητες τοπικών καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων.

 Όταν τα πρώτα σχέδια έρθουν στην κατοχή μας τότε θα ξεκινήσουν και συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες.

 Τα προγράμματα για τη χρηματοδότησή του είναι σε εξέλιξη και η ωριμότητα του φακέλου θα κρίνει την ένταξή του.

 Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Διαβούλευσης στις αρχές του Δεκέμβρη του 2020 και ο σχεδιασμός του Κέντρου πολιτισμού έγινε γνωστός.

 Με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή που η επιτροπή πολιτών ήρθε σε επαφή με το Δημοτικό Οργανισμό και συνάντησε μόνο θετική στάση από την πλευρά του ,θεωρούμε, ότι «κρούει ανοικτές θύρες» με τη συλλογή υπογραφών χρησιμοποιώντας την ανωτέρω πράξη για εντυπωσιασμό παραπλανώντας σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών αλλά και απλούς δημότες υφαρπάζοντας την υπογραφή τους χωρίς να τους ενημερώσουν διεξοδικά.

 Τα οικόπεδα που βρίσκονται στον Άγιο Αναστάσιο ανήκουν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (Ετ.Α.Δ) με την οποία οι μέχρι τώρα επαφές μας δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ο Δήμος έχει αιτηθεί την παραχώρησή τους για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και για μεταφορά εκεί της Λαικής αγοράς.

 Το έργο της ανέγερσης του Κέντρου Πολιτισμού είναι έργο που οραματιζόμαστε όλοι οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων μαζί και εμείς ως δημοτική αρχή υλοποιούμε.

 Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με τη δημοτική αρχή για μια ακόμη καλύτερη επόμενη μέρα στον τόπο μας και ας αφήσουμε τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τις διχαστικές διαδικτυακές ψηφοφορίες. 

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει το συγκεκριμένο έργο που αποτελεί κοινό στόχο όλων.


Δελτίο τύπου
Δήμος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ